Siyaset Hükümetten tahliyelerle ilgili ilk yorum!
Paylaş
Hükümetten tahliyelerle ilgili ilk yorum!

Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker hakkındaki tahliye kararlarıyla ilgili hükümet kadından ilk değerlendirme Adalet bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, 2 mahkemenin çelişkili kararlarıyla ilgili gerekçeleri bilmediğini belirterek, " Gerekçeleri bilirsek daha net bir değerlendirme yapabiliriz" dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın tahliyelerini değerlendirirken, "gerekçelerini bildiğimiz taktirde daha net bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin uzun tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Tuncay Özkan, 23 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan emekli albay Levent Göktaş ile 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker'in tahliyesine ilişkin kararı değerlendirdi.

Bozdağ, "Tahliye kararı veren mahkemenin ne gerekçeyle tahliye kararı verdiğini bilmiyoruz. Tahliye talebini reddeden mahkemenin de neden reddettiğini bilmiyoruz. Gerekçelerini bildiğimiz taktirde daha net bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

HSYK'yı göreve çağırıyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararıyla ilgili olarak, "Bunu buradan özelikle ifade etmek isterim ben HSYK’yı da bu konuda ayrıca göreve çağrıyorum. Hukuku tanımayan, kanunu tanımayan, anayasayı tanımayan, yasayı tanımayan hakimlerle ilgili yasal işlemler neyse bu HSYK yapması lazımdır. Buradan da HSYK’nın yetkili dairesini göreve çağırdığımı özelikle ifade etmek isterim" dedi.

Haberin Devamı

DHA