Türkiye (Son Dakika) Açık cezaevi izinleri kaç ay uzatıldı? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Hükümlülere Meclis’ten açık cezaevi izinleri ile ilgili müjdeli haber!

Açık cezaevi izinleri kaç ay uzatıldı? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Hükümlülere Meclis’ten açık cezaevi izinleri ile ilgili müjdeli haber!

Paylaş
Açık cezaevi izinleri kaç ay uzatıldı? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Hükümlülere Meclis’ten açık cezaevi izinleri ile ilgili müjdeli haber!

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?’ sorusu son günlerin en çok aranan ve yanıt bekleyen konuları arasında yer alıyordu. Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 19 aydır devam eden açık cezaevi izinleri 30 Kasım tarihinde son buluyordu. Hükümlülere Meclis’ten müjdeli haber geldi. Peki açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne kadar uzatıldı? İşte yanıtı...

Mahkum ve mahkum yakınlarının gözü kulağı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmişti. En son eylül ayında uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım’da sona erecekti. Umutlu bekleyiş devam ederken Meclis’ten gelen haber binlerce kişi tarafından sevinçle karşılandı. TRT Haber tarafından paylaşılan bilgiye göre, açık cezaevi izinleri uzatıldı…

Haberin Devamı

AÇIK CEZAEVİ UZATILDI MI, NE KADAR UZATILDI?

TBMM Genel Kurulu’nda, 5’inci Yargı Paketi’ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edildi.

Partilerin ortak önergesiyle kanun teklifine ihdas edilen maddeyle ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili düzenlemede değişiklik yapıldı.

Mevcut düzenlemedeki ’her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir’ ibaresi, ’her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir’ şeklinde değiştirildi. Buna göre; koronavirüs salgını sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022’ye kadar uzatılabilecek.

Haberin Devamı