Magazin Hülya, jüriye Sergen ile Acun'u da alsın

Hülya, jüriye Sergen ile Acun'u da alsın

Paylaş
Hülya, jüriye Sergen ile Acun'u da alsın

Hülya Avşar, Altın Portakal Film Festivali'nden gelen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanlığı teklifini kabul etti

Önceki akşam festivalin yönetimine kesin kararını ileten Avşar’ın yeni görevine magazinel kimliği nedeniyle çok sayıda tepki yağdı. Avşar’ın jüri başkanı olmasına sosyal medyadan “Hülya Avşar Altın Portakal’da jüri Başkanı olmuş. Acun’la Sergen’i de almazsa jüriye çok ayıp olur”, “Jüri olarak Hülya Avşar varsa Altın Portakal’ın da suyu çıkmış demektir” gibi yorumlar yapıldı. Avşar’ın başkanlık yapacak olması sinema eleştirmenlerini ise ikiye böldü.

‘Avşar Özpetek’e karşı’
Atilla Dorsay (Sabah):
Şaşılacak bir şey yok

Kim ne derse desin Hülya Avşar, son derece medyatik bir kişilik ve tam bir stardır. Yani bir popüler kültür ikonudur. Antalya Film Festivali de sonuç olarak bir popüler kültür olayıdır. Dolayısıyla bir ikonu jürinin başına getirmelerinde şaşılacak bir şey yok.

Alper Turgut (Cumhuriyet):
Altın Günü olsun

Geçen yıl maço filmleri seven kadın jürisi, bu yıl da Hülya Avşar... Artık şu Altın Portakal’ın adını değiştirin ve Altın Günü filan yapın.

Ömür Gedik (Hürriyet):
Bence malzeme vermez

Avşar’ın kendisinden beklenen magazin malzemesini vermeyerek sinemacı kimliğini ön plana çıkararak şaşırtacağını düşünüyorum. Öte yandan bu yıl Özpetek’in başkanlığını yapacağı Altın Koza, Altın Portakal’a karşı daha ağır olacak.

Şenay Aydemir (Radikal):

Yönetmene sabır diliyorum
Bir festival nasıl bitirilirin en iyi örneği... Siz iyi bir yönetmen olsanız filminizi kime emanet edersiniz, Adana Altın Koza’daki Ferzan Özpetek’e mi, yoksa Antalya’daki Hülya Avşar’a mı? Filmlerini bu festivale gönderecek yönetmenlere sabır diliyorum.

Haberin Devamı

Milliyet