Humuslu tabuleli köfte tarifi: Humuslu tabuleli köfte nasıl yapılır?

Köfte sevenlerin severek yiyeceği lezzetlerden bir tanesi de humuslu tabuleli köfte tarifi. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için humuslu tabuleli köfte tarifi arıyor ya da humuslu tabuleli köfte nasıl yapılır merak ediyorsanız "Humuslu tabuleli köfte tarifi, humuslu tabuleli köfte nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

23 Nisan 2020, Perşembe 18:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Farklı lezzetler arıyorsanı humuslu tabuleli köfte tarifi tam size göre olacaktır. Eğer sevdiklerinie hazırlamak için humuslu tabuleli köfte tarifi arıyor ya da humuslu tabuleli köfte nasıl yapılır merak ediyorsanız "Humuslu tabuleli köfte tarifi, humuslu tabuleli köfte nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Humuslu tabuleli köfte tarifi

Humuslu tabuleli köfte malzemeleri

  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 kg kuzu kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

Yanında:

  • 200 gram sade yoğurt
  • Yarım demet nane yaprağı

Humus için:

  • 600 gram haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • Çeyrek su bardağı su
  • Yarım su bardağı limon suyu

Tabule için:

  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı


Humuslu tabuleli köfte yapılışı

Humuslu tabuleli köfte yapılışı

Bulguru, küçük bir kasede 20 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Köfte için, bulgur, kıyma, soğan, yenibahar, sarımsak, bayat ekmek ve çırpılmış yumurtayı bir kapta iyice yoğurun. Bu karışımı 12 parçaya bölün ve şişlerin etrafına sarıp ızgarada pişirin. Humus için, sarımsağı soyup kıyın. Sarımsak, nohut, tuz, limon suyu, tahin ve suyu katılaşıncaya karıştırıp püre yapın. Tabule için, bulguru soğuk suda 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. İyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Domatesi soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bulgur, domates, maydanoz, soğan, limon suyu ve yağ ile karıştırın. Nane yapraklarını kıyıp yoğurtla karıştırın. Pişirdiğiniz köfteleri, humus, tabule ve naneli yoğurt ile servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (23 Nisan 2020)