Denizli Hünerli eller çamura hayat veriyor

Hünerli eller çamura hayat veriyor

Paylaş
Hünerli eller çamura hayat veriyor

Hünerli eller çamura hayat veriyor

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde açılan ücretsiz seramik kursunda eğitim gören kursiyerler, çamuru sanat eserine dönüştürüyor.

Kentin 8 farklı noktasındaki tesislerde ücretsiz kurslar veren DENMEK'in seramik kursu vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Seramik kursunda eğitim gören kursiyerler adeta çamura hayat vererek bir sanat eserine dönüştürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Seramik Atölyesi'nde eğitim alan kursiyerler, ürettikleri eserlerle göz dolduruyor. Eğitimlere katılan kursiyerler hem öğreniyor, hem üretiyor hem de ürettikleri ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisinde yer alan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi'nde satarak, aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

TABAKTAN HEYKELE UZANAN YOLCULUK

Seramik Kursu Eğitmeni Aynur Mutlu, çamura şekil vermeyi ve tasarım yapmayı kursiyerlere öğrettiklerini belirterek, "İlk derslerde düz bir tabakla başlıyoruz ardından çok hızlı bir şekilde heykele varan bir yolculuğa çıkıyoruz. Kursiyerlerimiz burada 8'nci ayın sonunda çok ciddi bir eğitim almış oluyorlar. Kursumuza talep çok fazla" dedi.

KURSİYERLER MEMNUN

Kursiyerlerden Gökhan Yüksel, seramik ile uğraşmanın keyifli bir aktivite olduğunu belirterek, "Tasarladığımız objeleri çamura dönüştürüyoruz. Ben belediyemizin yapmış olduğu sergileri gezdim ve hoşuma gitti. Böylelikle bu kursa katıldım. Bu tür uğraşları seven herkes bu kursları denemeli. Kurslar hem insanın stresini alıyor hem de güzel bir uğraş" diye konuştu. Kursiyerlerden Sevilay Berber, emekli olduktan sonra hobi arayışına girdiğini belirterek, "Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi edindim ve çok ilgimi çekti. Yapılan işler sergiler ortaya konulan ürünler gerçekten muhteşemdi. Ben de onların bir parçası olmak istedim. Büyükşehir Belediyesi güzel bir çalışma içerisinde. Seçtiği öğretmenler alanlarında yeterli ve uzman" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı