Magazin Hürrem Sultan olmak için 7 kilo verdi

Hürrem Sultan olmak için 7 kilo verdi

Paylaş
Hürrem Sultan olmak için 7 kilo verdi

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin Hürrem Sultan'ı Meryem Sahra Uzerli'nin, rol için 7 kilo verdiği ortaya çıktı.

Almanya’dan geldiğinde kıyafetleri korseyle giymek zorunda kalan Uzerli, yapım şirketi tarafından acilen kampa alındı. Ekim ayında İstanbul’a gelen Userli, diyet ve pilates yaparak 7 kilo birden zayıfladı. Userli Türkçeyi daha düzgün konuşmak için de gece gündüz çalışıyor.

Bakandan eleştirileri yumuşatan sözler Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Muhteşem Yüzyıl” dizisi için de “Hiçbir saltanat da sütten çıkmış ak kaşık değildir” diye konuştu.

Günay, dün Cer Modern’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Günay, Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatının anlatıldığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisi konusunda değerlendirme yapmak için de sabretmek gerektiğini ifade etti. Günay, tartışmalara neden olan dizi için, “Tarihi de kendi zamanı ve gerçekliği içinde değerlendirmeye çalışalım. Hiçbir saltanat da sütten çıkmış ak kaşık değildir” dedi. Tarihi filmlerin ülkelere ilgiyi artıracağını vurgulayan Günay, Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman arasında geçen trajediyi Shakespeare Trajedileri’nden “çok daha insani ve derin” gördüğünü ifade etti. “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis’teki konuşması biraz sabretmeden yapılan bir konuşma mı?” sorusunu ise Günay, “Ben kendi görüşlerimi söylüyorum” diye yanıtladı.

“Hür Adam filmini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna da Günay, “Görmedim filmi. Bu ülkede eğer demokrasi olacaksa, düşünce ve söz özgürlüğü üzerinden bir çoğulculuk yaşanacaksa Bediüzzaman hakkında da Kanuni Sultan Süleyman, Mustafa Kemal Atatürk hakkında filmler, kitaplar yayınlar yapılmasına alışmamız gerekiyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı