Gündem Hüseyin Avni Coş'la ilgili FETÖ iddiasına yalanlama

Hüseyin Avni Coş'la ilgili FETÖ iddiasına yalanlama

Paylaş
Hüseyin Avni Coş'la ilgili FETÖ iddiasına yalanlama

Cumhuriyet gazetesi, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un adının FETÖ araştırmasında geçtiğini iddia etti. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile bu iddiayı yalanladı

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; kapatılmadan önce FETÖ'ye hizmet eden Bank Asya ve Kimse Yok mu Derneği ile ilişkisi olan valilerin listesi Devlet Denetleme Kurulu'na verilmişti. Haberde, Bank Asya'da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği'ne bağışta bulunan 5 valinin Vahdettin Özcan, İbrahim Şahin, Hüseyin Avni Coş, Adnan Yılmaz ve Hasan Karahan olduğu iddia edildi. Haberde, bu valilerin pasaportlarına da tahdit getirildiği öne sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA


Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında pasaportların sınırlandırılmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bugün bir gazetede yer alan valilerin pasaportlarına tahdit konulduğuna ilişkin haberle ilgili olarak, Devlet Denetleme Kurulu'ndan adı geçen valilerimizle ilgili Bakanlığımıza intikal eden bir soruşturma mevcut olmayıp; pasaportlarının tahdidi söz konusu değildir" denildi.

ELİNDE SİLAHLA POZ VERMİŞTİ


Pasaportları iptal edilen 5 validen en dikkat çekeni Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında elinde otomatik tüfekle valilik önünde verdiği fotoğraflarla gündeme gelmişti.

Vali Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınan askerleri fırçalamıştı: