Merkez 'Hüseyin bey' buğday çeşidi hasat edildi

'Hüseyin bey' buğday çeşidi hasat edildi

Paylaş
'Hüseyin bey' buğday çeşidi hasat edildi

'Hüseyin bey' buğday çeşidi hasat edildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE’de verimli ve üstün kalite özelliklerinin çiftçilere tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla ekimi yapılan 'Hüseyin Bey' buğday çeşidinin hasadı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüleri ve tohumculukla ilgili özel firmalardan buğday, nohut, yer fıstığı gibi türlerin çeşitlerinden tohumluk temin edildi. Bu kapsamda, 4 nohut çeşidi, 5 buğday çeşidi ve 1 yer fıstığı çeşidi, çiftçiler tarafından demonstrasyon amaçlı ekimi yapıldı. Buğday hasatlarının devam ettiği, nohut hasadının ise yakın zamanda başlayacağı belirtildi.
İl Tarım Müdürü Recep Bulut, beraberinde teknik personeller ve ilgili çiftçi köylülerin katılımıyla daha önce ekimi yapılan 'Hüseyin Bey' çeşidinin hasadı yapıldı. Gözlemlerde çeşidin ilin toprak ve iklim şartlarına gayet iyi uyum sağladığı ve veriminin oldukça yüksek olduğu dekar başına 850 kilo verim alındığı ve çiftçi tarafından memnun kalındığı kaydedildi. Hüseyin Bey çeşidi çiftçi tarafından 6 kez sulanırken, araziye ekim öncesinde yanmış çiftlik gübresi uygulandığı ve çeşidin mantarı hastalıklara dayanıklı olduğu gözlemlendi. Müdür Bulut, çiftçilerin yeni çeşit ve tekniklere açık olmaları, bu çeşit ve teknikler konusunda çiftçilerin hizmetinde olduklarını ifade etti. Bulut, “Özellikle tarım teşkilatımız tarafından tavsiye edilen yeni çeşit çiftçilerimiz tarafından kendi arazilerinde ekmelerini önemle tavsiye ediyorum. Hasadınız bol kazancınız bereketli olsun” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı