Ekonomi Hyundai'den hava yastıklı Sunroof

Hyundai'den hava yastıklı Sunroof

Paylaş
Hyundai'den hava yastıklı Sunroof

Hyundai Mobis, otomobil endüstrisinde bir ilk olan panoramik sunroof hava yastığını geliştirdi ve premium SUV’da test etti

Otonom sürüş teknolojilerindeki ilerlemeler sayesinde otomobil üreticileri sürüş güvenliği için birçok yenilik yapıyor olsa da, pasif güvenlik sistemlerinin önemi hala büyük. Kore’nin en büyük otomotiv parça tedarikçisi Hyundai Mobis, bu güvenlik sistemlerinde büyük bir adım sayılabilecek panoramik sunroof hava yastığını geliştirdi.

Bu güvenlik sistemi olası bir trafik kazasında aracın devrilmesi durumunda yolcuların sunrooftan dışarı çıkmasını önlemek amacıyla tasarlanmış. Tavana monte edilen hava yastığı sadece 0.08 saniye açılıyor ve neredeyse aracın tüm tavanını örtüyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Yönetimi verilerine göre 2000 ve 2015 yılları arasında kayıta geçen kazalarda 260 kişi sunrooftan dışarı fırlamış. Bu veriler az görülebilir ancak panoramik tavanlı araçlar gittikçe popüler hale geliyor, özellikle de SUV’lar ve lüks otomobillerde.

Hyundai Mobis, yakında seri üretime geçeceğini ve kısa bir süre içinde bu hava yastığının birçok otomobilde görüleceğini açıkladı.

Huawei Mate 10 Pro – Kutu açılış videosu

Haberin Devamı