Yaşam Hyundai i20'ye sportif dokunuş

Hyundai i20'ye sportif dokunuş

Paylaş
Hyundai i20'ye sportif dokunuş

Geçtiğimiz ay yeni nesil beş kapılı hatchback i20’nin ilk fotoğraflarını gösteren Hyundai, şimdi de modelin en sportif üç kapılı versiyonunu ortaya çıkardı.

İlk çizim fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere, eskisine göre çok daha dinamik bir görüntüye kavuşan Hyundai i20 Coupe, özellikle genç kullanıcıları gözüne kestirecek.

Haberin Devamı

Yeni nesil i20 ailesinin en yeni üyesi olan üç kapılı model, sportif tasarımıyla dikkat çekmeye hazırlanıyor. Hyundai’nin Almanya, Rüsselsheim’daki tasarım stüdyolarında dizayn edilen Yeni i20 Coupe, İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda beş kapılı kardeşiyle birlikte üretilerek tüm Avrupa’ya ihraç edilecek. Hyundai’nin Avrupa’daki gelişimini simgeleyen Yeni i20, böylelikle hem ailelere, hem de spor otomobilleri benimseyen genç kullanıcılara farklı duygularla hitap edecek.

Beş kapılı versiyonda sunduğu üstün kaliteyi i20 Coupe’de de sağlayan Hyundai, pratik kullanım ile eğlenceli sürüş özelliklerini bir araya getiriyor. Kendine özgü sportif bir karaktere sahip olan araç şık tasarımıyla da ayrıcalıklı tarzını perçinleyecek.

Haberin Devamı

Yeni Hyundai i20 Coupe, beş kapılı kardeşinden daha keskin ve eğimli arka kısımla ayrılıyor. Aynı zamanda daha sportif bir tavan spoyleri bulunan otomobil, sade ve şık bir yapıya sahip. Beş kapılı Yeni i20’ye göre daha uzun bir kaputu ve daha sert köşeleri olan aracın güçlü duruşunu simgeleyen bir diğer kısımsa tamponları ve LED stop lambaları.

Hyundai i20 Coupe’nin dünya prömiyeri, beş kapılı versiyonla birlikte Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Renk, tasarım ve çağdaş sitil: Yeni Hyundai i20

Çağdaş iç ve dış tasarıma sahip olan Yeni i20, modern kokpitiyle de çok dikkat çekiyor. Renkli, konforlu ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen iç mekan, tamamen sürücü odaklı olarak hazırlandı. Modern görüntüsünü çift renkli döşemelerine ve kokpitine borçlu olan Yeni i20, aynı zamanda geniş saklama gözleriyle de segmentindeki en iyi değerlere imzasını atıyor. Kabindeki bir çok parçada kullanılan birinci sınıf Termal Olefin Plastik sayesinde yumuşak bir dolgu edildi. Hem kokpit, hem de kapı içi döşemelerde kullanılan bu özel materyalle birlikte daha elit bir iç mekan sunan otomobilin sportif dış tasarımıyla uyumluluğu da tamamlanmış oluyor.

Koltuklarda kullanılan rafine dikişlerle birlikte kalite hissi artırılırken, aynı zamanda kısa ve uzun süreli yolculuklarda üstün konfor sunması için alt yapısı da özel olarak geliştirildi. Döşeme renkleriyle de fark yaratan Yeni i20, dışardan bakıldığında bile ne kadar ferah olduğunu hissettirebiliyor.

Haberin Devamı

Yeni i20, iç mekanda toplam dört farklı renge sahip döşemeyle sunulacak. Elegant Bej, Mavi-Gri, Kahve ve Gri olarak sunulan döşeme renkleri sayesinde kendine özgü karakterler yaratan otomobil, komple açılan cam tavanıyla da oldukça özel bir yaşam tarzı önermiş oluyor. Etkileyici genişliğiyle segmentinin en ferah otomobili olan Yeni i20, arkada üç yetişkinin rahatlıkla oturabilmesine olanak sağlıyor. Önde oturanlar da daha rahat baş, bacak ve diz mesafesiyle birlikte keyifli sürüşler yapabilecek. Renkli kokpit ve koltuklara ek olarak, estetik kapı kolları da iç mekan genişliğini vurguluyor.

Hyundai'nin ergonomi mühendisleri, daha temiz ve verimli bir kabin yaratmak amacıyla ses, ısıtma ve orta konsol gibi fonksiyonel ve kolay kullanımlı donanımlar üzerinde çalışarak kullanıcılara mümkün olduğunca en iyi kaliteyi sunmayı hedeflediler. Böylelikle rakiplerinden çok daha geniş olan Yeni i20, kendinden daha üst sınıftaki araçlara da gözdağı vermiş oluyor.

Haberin Devamı

Yüksek donanım seviyesiyle donatılan otomobilin en büyük yeniliği ise rakiplerinde olmayan komple cam tavanı ve yine sınıfın en geniş iç mekanı olacak. Yukarı doğru yarım açılabilen cam tavan, istendiği zaman arkaya doğru kayarak komple açılabiliyor. Doğal ışık ve temiz havayı kabine dolduran cam tavanın yanı sıra entegre arka görüş kamerası ve ön LED aydınlatmalar da yeni nesil otomobilin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor.

Oldukça modern çizgilerle ve dikkat çekici ayrıntılarla hazırlanan yeni tasarımla birlikte i20’nin uzun ön kaputu ve güçlü duruşu ön plana çıkıyor. Sade ve anlaşılır bir dizayna sahip olan gövdede özellikle profildeki çizgiler ve koyu renkli C-sütunu ayrı bir görünüm sunuyor ve aracın uzun boyutlarını vurguluyor. Eskisine oranla daha oval ve daha karakteristik bir arka görünüme kavuşan i20, böylelikle ön kısımdaki zarafetini arkada da destekliyor. Ön tasarımda Hyundai’ye özgü altıgen ızgara ve hemen üstünde farların arasında yer alan şerit de çok dikkat çekiyor. Aracın gövdesinde yüzde 42 oranında hafifletilmiş çelik kullanılırken, ayrıca B ve C sütunlarına yerleştirilen barlar sayesinde de yüzde 81 burulma sertliğine sahip.

Haberin Devamı

Yüksek teknolojisi, konfor artırıcı özellikleri ve rakiplerine göre daha rafine iç mekan tasarımıyla sınıfının lideri olmaya hazırlanan Yeni i20, kullanıcılarına önemli ayrıcalıklar sunacak. Yeni bir platform geliştirilerek üretilen Hyundai i20, 4035 mm uzunluğa sahip ve ayrıca 2570 mm'lik dingil mesafesi sunuyor. Selefinden 45 mm daha uzun olan Yeni i20, beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesine imkan tanıyor. Yeni i20’de yer alan saklama bölmeleri de kullanışlılığı artırıyor. Ön ve arka diz mesafesi ise toplam 1892 mm olan otomobil, genişlik ve ferahlık bakımından rakiplerinden üstün. Buna ek olarak Yeni i20, eskisine oranla yüzde 10 daha fazla hacimle 326 litrelik bagaja sahip. Yeni i20, arka koltuklar yatırıldığında toplam 1042 litrelik hacme ulaşan bagajla birlikte genişlik bakımından segment lideri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyor.