Ekonomi Hyundai'nin büyük kozu

Hyundai'nin büyük kozu

Paylaş
Hyundai'nin büyük kozu

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, teknoloji-tasarım ve fiyat alanında çok iddialı oldukları i30'u Mart ayında satışa sunacaklarını açıkladı

HAKAN ÇELİK

Hyundai’nin Avrupa’da en çok satılan modeli i30 tamamen yenilendi. i30 tasarımı, motor seçenekleri, donanımı ve gelişen teknolojisi ile Avrupa pazarında C sınıfı hatchback sınıfında rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor. 2012 yılının ilk üç ayında satışa sunulması hedeflenen yeni i30 ilk olarak 5 kapılı versiyonu ile satılacak.

Yeni i30, markanın görsel DNA’sını oluşturan ‘Akıcı Tasarım’ anlayışının son örneği. 4 farklı motor ve 6 farklı güç seçeneğine sahip. Hyundai, Avrupa’da satılan bütün otomobiller arasında 6’ncı sırada yer alan i30 ile Avrupa pazarında yılda ortalama 120 bin adetten fazla satmayı planlıyor. Hyundai ayrıca yeni i30 ile Avrupa’daki pazar payını yüzde 5 oranında artırmayı hedefliyor.

Akıcı tasarım anlayışı çerçevesinde diğer güncel Hyundai modelleri gibi doğadan esinlenerek tasarlanan Yeni i30, 2009 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen ix-onic konseptinin tasarım izlerini taşıyor. Yeni i30, 90 ile 135 beygir arasında değişen güçlere sahip olacak.

Hyundai’nin Blue Drive anlayışı çerçevesinde güçleri kadar verimlilikleri ile de göze çarpan motor seçenekleri 6 ileri otomatik veya 6 ileri düz vites seçeneklerine sahip. Donanım listesinin geniş tutulduğu Yeni i30’da Konfor, Normal ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüş karekteri sunan ‘Flex Steer’ direksiyon sistemi ve TFT Supervision gösterge paneli gibi özellikler bulunuyor.

Alman markalarının şov yarışında kim önde?

Almanya’nın en lüks otomobil üreticileri olan Mercedes, BMW, Audi ve Porsche’yi yaratıcı şovlar ve dev sergi alanlarıyla gövde gösterisi yapıyor. Bu yıl 125’inci yılını kutlayan Mercedes’in neredeyse bir spor salonu büyüklüğündeki salonunda farklı model ve tipte onlarca araç sergileniyor. Porsche, kardeş grubu Volkswagen ile aynı salonu paylaşıyor.

Audi’nin, yeni salonu için 10 milyon euro harcadığı konuşuluyor.

Geçmişten günümüze farklı modellerin de yer aldığı Porsche standının yıldızı yeni 911 Carrera. Audi’nin bilim kurgu filmlerini andıran yeni salonu ise BMW ve Mercedes’e göre daha küçük olmakla birlikte yoğun teknolojik donanımlarıyla göz alıyor. BMW’nin devasa salonu daha sade olmakla birlikte içindeki pisti ve sıra dışı tasarımıyla ziyaretçileri hayran bırakıyor. Mercedes ve Audi’nin yeni salonları için harcanan tutarın 10’ar milyon euro civarında olduğu konuşuluyor.

Kia GT Concept

Güney Koreli üretici Kia’nın Frankfurt Fuarı’nda gösterdiği araçlardan biri GT Concept. Sedan formdaki büyük otomobil, Kia’nın yeni ürün gamının prestijli bir üyesi olmaya aday. Avrupa ve gelecekte Amerika pazarında güçlü bir yer edinmek isteyen Kia, Batılı tüketicilerin zevkine hitap edecek modeller yaratmayı başardı.

Opel’in sarışın bombası

Opel, 4 dünya prömiyeriyle Frankfurt'ta otomobilseverlerin karşısına çıktı. Opel'in 4 yeni prömiyerinin yanında mevcut modellerinde geliştirdiği çevreci üretilen daha düşük yakıt tüketimli ve daha düşük emisyon salınımlı otomobillerini de sergiliyor. Opel Dış İlişkiler Direktörü Sinan Ulusoy, Opel’in yeni otomobillerini tanıtırken markanın çevreci politikalara ağırlık vereceğinin altını çizdi. Opel’in e-mobilite ismiyle özetlediği çevreci ve günlük kullanıma uygun otomobillerin Ampera ile sınırlı kalmayacağını ve bunun en çarpıcı örneğinin dün dünya prömiyeri yapılan ‘RAKe’ olduğunu ifade etti.

Sinan Ulusoy

Çift kişilik bir elektrikli otomobil ve Opel’in elektrikli araçlar segmentindeki gücünü pekiştirecek bir model olarak değerlendiriliyor. Opel Astra ailesinin son üyesi Astra GTC de Frankfurt'ta sergileniyor. Kaslı yapısı ve çarpıcı renkleriyle göz dolduran Astra GTC'nin tüm versiyonlarında HiPerStrut süspansiyon mevcut. Insignia OPC'de de bulunan bu sistemle sürüş keyfi katlanıyor. 5 koltuklu coupé Astra GTC, sınıfının en geniş hacimli otomobili ve 2010'da Opel satışlarının yüzde 31'ini oluşturan Astra serisinin son gözbebeği. Ulusoy, Astra GTC'nin markaya gençlik ve tutku aşıladığını söyledi.

Fisker Surf

Yüksek teknolojili çevre dostu spor otomobil modelleriyle tanınan Amerikalı otomobil üreticisi Fisker, yeni modeli Surf’u Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Ekoloji dostu bir yaşam stilini yansıtan 5 kapılı otomobil Surf, diğer model Karma ile önemli benzerlikler taşıyor. Arkada yukarıya doğru açılan büyük bir bagaj kapısı bulunan Surf, hobilerini yaşamak isteyen müşterilere şık ve sıra dışı bir ortamda sıra dışı bir deneyim sunuyor.

Osman F. Boyner

Fisker’in bütün araçları Türkiye’de BD Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Fuarda sohbet ettiğimiz BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, Surf’ü Türkiye’ye getirip getirmeme kararını, oluşacak talep ve hükümetin çevreci araçlar konusundaki vergi düzenlemesinin tamamlanması durumunda vereceklerini söyledi.

Maserati Kubang

İtalyan Fiat grubunun lüks markası Maserati’nin henüz satışa sunmadığı SUV aracı Kubang, Frankfurt Motor Show’un en çok ilgi gören modellerinden biri oldu. Türkiye’ye geliş tarihi henüz kesinleşmeyen araç şimdiden 5 sipariş aldı. Chrysler Jeep Grand Cherokee ile ortak platformu paylaşacak olan aracın fiyatının yaklaşık 130 bin eurodan başlaması bekleniyor.

2

Haberin Devamı