Gündem 'İBB'nin işgali' iddianamesi tamam: 50 zanlıya 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet

'İBB'nin işgali' iddianamesi tamam: 50 zanlıya 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet

Paylaş
'İBB'nin işgali' iddianamesi tamam: 50 zanlıya 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet

Son dakika... 15 Temmuz darbe girişiminde, 14 kişinin şehit olduğu, 152 kişinin de yaralandığı İBB'nin işgaline ilişkin iddianame tamamlandı. Savcılık, 50 şüphelinin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işgal edilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

14 ŞEHİT, 152 YARALI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit olduğu, 152 kişinin ise yaralandığı olaya ilişkin savcılık, 50 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

İddianamede, tüm şüpheliler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamenin 'sanıklar' bölümünde 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı 2. Tabur 4 .Bölük emrinde görevli biri albay, 3'ü yüzbaşı, biri teğmen, biri asteğmen, 2'si uzman çavuş ve 42'si er olan toplam 50 kişinin adı bulunuyor.


ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARIN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI


İddianamede, darbe girişimini engellemeye çalışan vatandaşların ve emniyet güçlerinin üzerine ateş açılması sonucu aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın da bulunduğu 14 vatandaşın şehit olduğu, 152 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ


Ayrıca işgal girişiminde bulunan şüphelilerden Yüzbaşı Ömer Faruk Nazlıcan, Yüzbaşı Cihan Şahin ve Er Emrah Akbulut tarafından halka ve emniyet güçlerine karşı silahla ateş açıldığı, güvenlik güçlerince yapılan silahlı müdahelede bu 3 kişinin öldürüldüğü de iddianamede anlatıldı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLDİ


Toplam 50 şüpheli hakkındaki iddianamede, tüm şüphelilerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianame, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

DHA