Yaşam İBB'den yılbaşına sıkı denetim

İBB'den yılbaşına sıkı denetim

Paylaş
İBB'den yılbaşına sıkı denetim

Yılbaşı gecesi, eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmeler, zabıta görevlileri tarafından denetlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular’ın yılbaşı gecesini rahat ve huzurlu geçirmesi için çeşitli önlemler aldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmeler, zabıta görevlileri tarafından denetlenecek. Yılbaşını eğlence mekanlarında kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek. İETT, hazırlanan normal ve ek sefer programına göre otobüs seferleri gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

EK SEFERLER YAPILACAK

İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek. Ayrıca, metrobüs hattında 24 saat gerçekleştirilen seferler, 31 Aralık yılbaşı gecesi de aralıksız sürecek. Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikayetlerini '372 22 22' numaralı telefona iletebilecek. Ulaşım AŞ. de yılbaşı münasebetiyle artacak yoğunluğa paralel olarak sefer sayılarını artıracak. Yılbaşı gecesi 'M2 Şişhane-Hacıosman' metro hattında seferler sabaha kadar sürdürülecek. Ulaşım AŞ’ye bağlı hizmet veren diğer raylı sistem hatlarında ise 02.00’ye kadar hizmet verilecek. Şehir Hatları, yılbaşı gecesi artacak yoğunluğa paralel bazı hatlarda 01.00-01.30’a kadar ek vapur seferleri düzenleyecek.

Haberin Devamı

>http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Sivil-Baba-.htm?ArticleID=154322">>>İSTANBUL EMNİYETİ DE ÖNLEMİNİ ALDI>http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Sivil-Baba-.htm?ArticleID=154322">

GÖREVLİ SAYISI İKİ KAT ARTIRILDI

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri aralıksız görevlerini sürdürürken, görevli sayısı normal güne göre iki kat arttırılacak. Hava şartlarının kötü olması durumunda Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM ekipleri de görev başında olacak. Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Avrupa ve Anadolu yakalarında minibüs, taksi ve dolmuşları denetleyecek. Aynı zamanda ekipler, yılbaşı gecesi saat 20.00’den itibaren yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerini kontrol ederek diğer belediye ekipleriyle koordineli denetimlerini sürdürecek. Vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekipler ilgili yerlerde kontrollerini yapacak. Vatandaşlar şikayetlerini '0212 521 84 65' numaralı telefona iletebilecek. İSKİ, tam kapasiteyle kente su verecek. Olabilecek su arızası, kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri alacak ve nöbetçi ekip sayısını artıracak.

KADİR TOPBAŞ ÖNLEMLER HAKKINDA KONUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yılbaşı için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Yılbaşında başta zabıta olmak üzere belediyemiz, tüm birimleriyle teyakkuz halinde olacak" dedi.

Haberin Devamı

Miniatürk’teki "Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması" ödül törenine katılan Topbaş, gazetecilere yılbaşıyla ilgili alınan önlemleri anlattı. Topbaş, 2012’nin küçük birkaç aksaklık dışında iyi geçtiğini belirterek, "2013 yılının, mutluluğun yükseldiği, farklı yeni bir sayfanın açılacağı bir yıl olmasını arzu ediyorum. Yeni yıl hem İstanbul hem Türkiye hem de dünya için güzellikler getirsin. İnsanlara mutluluk versin. Herkese huzur ve mutluluk getirsin. Herkes beklentilerinin karşılığını bulsun" diye konuştu.

Yılbaşı gibi özel günlerde yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü kaydeden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yılbaşında başta zabıta olmak üzere belediyemiz, tüm birimleriyle teyakkuz halinde olacak. Daha sağlıklı bir yılbaşı geçirilmesini arzu etmekteyiz. Bazı noktalarda yılbaşı organizasyonları var. Toplu taşımayla ilgili ek seferler koyduk.

Taksim-Hacıosman metro hattı geç saatlere kadar çalışacak. Metrobüs zaten 24 saat çalışıyor. Ek takviyeler de olacak. Otobüs ve şehir hatları da bazı bölgelerde ek seferlerle halkımıza hizmet verecek." İstanbullular’dan, eğlencenin dozunu kaçırmamaları, başkalarını rahatsız etmemeleri, kente ve bireylere saygılı olmaları ricasında bulunan Topbaş, "Bu heyecanı ve güzelliği yaşarken geleceği de düşünmeliyiz. Maalesef zaman zaman kötü sonuçlarını da gördüğümüz enstantaneler olmakta. Umarım bunları yaşamayız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yılbaşının kutlanacağı mekanlarda sağlıklı gıda, yiyecek ve içecek konularına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Topbaş, "Gelen turistleri misafir olarak kabul edip, onların da mutlu bir şekilde ayrılmalarını, sağlıklı bir yılbaşı geçirmelerini temin etmek gerekir. Bir ev sahibi olarak, Türk milletinin misafirperverlik anlayışını önemsiyoruz" şeklinde konuştu. Amaçlarının, halkın huzurlu bir şekilde yılbaşını yaşayabilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Topbaş, "Herkese nice yıllar, mutluluklar diliyorum. 2013, hepinize, hepimize güzellikler getirsin" dedi.

Haberin Devamı

AA