Siyaset Bakan Soylu talimat vermişti...'Çatlasınlar patlasınlar muhtarlık mesleği devam edecek'
Paylaş
Bakan Soylu talimat vermişti...'Çatlasınlar patlasınlar muhtarlık mesleği devam edecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucunun genellikle metruk binalarda kullanıldığına dikkat çekerek ‘Sahipsiz metruk evleri yıkın’ talimatı vermişti. Bakan Soylu, "Muhtarlar, 'Biz metruk binaların kaldırılması için mücadele ediyoruz, ama veraset davası var' dediler ben de dedim ki elbette o dava devam eder. Ama uyuşturucu gören satıcıyı polis görünce ayaklarını kırsın dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylediğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941'di, şimdi 314." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Muhtarlar, biz metruk binaların kaldırılması için mücadele ediyoruz, ama veraset davası var dediler ben de dedim ki elbette o dava devam eder. 2019'da çıkan bir kanun var. Eğer böyle bir metruk bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu düzenine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız. Ama sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme kararı getirirlerse yapacağımız bir şey yok, ama miras davası yürürken o ayrı bir şeydir. Ama lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması" programına katılan Soylu, İstanbul'daki "AFAD Dünya Gönüllüler Günü" programına görüntülü görüşmeyle bağlandı.

Bakan Soylu, uyuşturucunun genellikle metruk binalarda kullanıldığına dikkat çekerek ‘Sahipsiz metruk evleri yıkın’ talimatı vermişti. Talimata ilişkin açıklama yapan Soylu, " Metruk binaların kaldırılıp, orada uyuşturucu kullanılmasını, kötü kötü işler yapılmasını engellemek için mücadele ediyorlar. Muhtarlar, biz metruk binaların kaldırılması için mücadele ediyoruz, ama veraset davası var dediler ben de dedim ki elbette o dava devam eder. 2019'da çıkan bir kanun var. Eğer böyle bir Metruk Bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu düzenine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız.

Haberin Devamı

"ÇATLASINLAR PATLASINLAR"

Ama sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme kararı getirirlerse yapacağımız bir şey yok, ama miras davası yürürken o ayrı bir şeydir. Ama lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz. Hukukun bize el verdiği imkanlarla yapıyoruz. Hukukla beraber olmayan içişleri bakanı mı olur dediler. Ama bana uyuşturucu gören satıcıyı polis görünce ayaklarını kırsın dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylediğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941'di, şimdi 314. 941, 314'ten büyüktür. Bir kişi uyuşturucudan hayatını kaybetmesin. Çatlasınlar patlasınlar muhtarlık mesleği devam edecek” açıklamasında bulundu.