Siyaset İçişleri Bakanı: Teröristlerin yarısı yabancı
Paylaş
İçişleri Bakanı: Teröristlerin yarısı yabancı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK militanlarından 5'te 3'ünün Türk vatandaşı olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü ve onun üzerinden gerçekleştirilen oyunun, uluslararası nitelikli olduğunu görmek için çok fazla araştırma yapmaya gerek olmadığını söyledi.

''Balkanlar'da Güvenlik, Teknoloji ve Eğitim: Siber Altyapılardaki Zorluklar'' adıyla düzenlenen uluslararası konferansa katılmak üzere geldiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Şahin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Son dönemde yaşanan terör olaylarıyla ilgili soru üzerine Bakan Şahin, Türkiye'de bölücü terör örgütü ve onun paralelindeki örgütlerin yıllardır devam eden yıkıcı faaliyetlerinin söz konusu olduğunu belirtti.

''Terör örgütünün merkez üssü Irak'ın kuzeyindedir ama aynı zamanda İran sınırında da yapılanması söz konusudur'' diyen Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

''Türkiye'nin sınır ülkelerindeki ilişki değişikliğine bağlı olarak terör örgütlerine desteklerde de artışlar olmuştur. Bu destek militan sayısındaki artış, silah teminindeki kolaylıklar şeklinde olmuştur ve buna bağlı olarak da son aylarda, sınır ilçelerimizde özellikle terör örgütü saldırısı konusunda bir artış olmuştur.''

''Terör örgütünün çok ciddi sayıda militan kaybı söz konusudur''


Bakan Şahin, verilen mücadelede terör örgütünün çok ciddi sayıda militan kaybının söz konusu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Ama gönül arzu eder ki kandırılmış ülke çocukları bu kirli oyunda yer almasalar. Gönül arzu eder ki onların aileleri, anneleri, babaları, kardeşleri bu çocukların bu kanlı örgüte gidişini engellesinler. Gitmiş olanları da kanunların ve hukukumuzun, yargımızın adaletli uygulamalarına teslim etsinler. ''

Kimliklerine baktığımızda 5'te 3'ü Türk vatandaşı değil"


Terör örgütü ve onun üzerinden gerçekleştirilen oyunun, uluslararası nitelikli olduğunu görmek için çok fazla araştırma yapmaya gerek bulunmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

''Etkisiz hale getirilen terör örgütü militanlarının kimliklerine baktığımızda bazen 5'te 3'ünün, bazen 4'te 2'sinin Türk vatandaşı olmayan militanlar olduğunu görmek herhalde oyunun ne olduğunu, niçin olduğunu anlamaya yeterlidir diye düşünüyorum.