Türkiye (Son Dakika) İçki içiliyor diye Adana'daki festivali pompalıyla bastılar

İçki içiliyor diye Adana'daki festivali pompalıyla bastılar

Paylaş
İçki içiliyor diye Adana'daki festivali pompalıyla bastılar

Adana'da, Kebap ve Şalgam Festivali'ni protesto eden bir grup alkol karşıtı slogan attıktan sonra tabanca ve pompalı tüfek ile havaya ateş etti. Masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan 4 şüpheli polis tarafından yakalandı

Adana'da sosyal medyadan 'Dünya Rakı Festivali' diye duyurulan etkinliğin adı, Vali Mustafa Büyük'ün bir yerel televizyonda 'izin vermeyeceğiz' çıkışının açıklamasının ardından 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki çarşı esnafının gün boyu yaptığı hazırlığın ardından akşam saatlerinde Adana ve çevre illerden gelen vatandaşlar Kazancılar Çarşısı'na gelmeye başladı. Ara sokaklara masalar kuruldu, ciğer ve kebap tezgahları açıldı.

Etkinlik başladıktan sonra saat 22.00 sıralarında tabanca ve av tüfekli bir grup, alkol karşıtı sloganlar atarak havaya ateş açtı. Silah sesleri üzerine büyük panik yaşanırken, grup, ellerindeki sopa ve döner bıçaklarıyla masalara vurarak kaçmaya başladı.

Güvenlik önlemi alan sivil polisler kısa süreli kovalama sonucu 4 kişiyi yakalandı.



Bu sırada başka biri, elindeki sopayı çevresindekilere doğru savurdu. Masalar ve sandalyelerin devrildiği arbedenin ardından iki kişi daha polis tarafından gözaltına alındı. Olaya karıştığı belirlenen bir kişi ise aranıyor.

Haberin Devamı



Yaşananların ardından festival devam ederken, şüpheliler 5 Ocak Şehit Veli Ataşçı Polis Merkezi'ne götürüldü.

DHA-AA