Cumartesi Postası İclal Aydın: Her şey geçer, hepsi biter, hep yeniden başlarsın

İclal Aydın: Her şey geçer, hepsi biter, hep yeniden başlarsın

Paylaş
İclal Aydın: Her şey geçer, hepsi biter, hep yeniden başlarsın

Oyunculuğa uzun bir ara vermişti. Daha çok yazar kimliğiyle ön plandaydı. Şimdi setlere geri döndü; Ege’nin Hamsisi dizisinin Meloş’u olarak karşımızda. Keyfi yerinde. Tek derdi annesinin Alzheimer’la süren savaşı... “Keşke o da izleyebilseydi Meloş’u” diyor. Gerisini kendisinden dinleyelim

ALEV GÜRSOY CİMİN

Haberin Devamı

alev.gursoy@posta.com.tr

Ege’nin Ha

14 Eylül’de 47 yaşına gireceksiniz. Zamanla ilişkiniz nasıl?

Annemin hastalığı beni çok başka bir yere taşıdı. Güzellik, şöhret, başarı, gençlik... Hepsi başkalaştı gözümde. Gençlik ve güzelliğe eskiden baktığım gibi baksam şu anda canlandırdığım karakter Meloş’u bu kadar tadına vararak oynayamazdım. Yılları kabullendim galiba. Çünkü daha mutluyum.

Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Güzel bulduğum, bulmak için çok uğraştığım yıllar oldu. Ama son zamanlarda aynada güzellik aramıyorum. Annem çok güzel bir kadındı. Hastalığı ilerlerken sayıklar gibi konuştuğu günlerden birinde “Aynada kendimi bulamıyorum” demişti. Ahh! Ne kurşundu o kalbime giren. Aynada kayboluyor insan yaşarken. Allah bugün ve gelecekte anılarda güzel kalpli bir insan olarak yaşatsın beni inşallah.

Haberin Devamı

Duygusal kadınlar özel yaşamlarında mutluluğu bulamaz pek. Siz de böyle düşünüyor musunuz?

Kadını erkeği fark etmiyor. Duygularıyla karar alan insanların somut sonuçlar elde edebilmesi mümkün değil. Çok öfkeli, çok sevinçli, çok üzgün anlarda ağızlarımızdan çıkan cümleleri bir düşünürsek eğer....

Ama ya aşk?

Aşk tüm bu yüksek duyguların birleşerek dorukta yaşadığı bir durum. Buradan anlık sevinçler, hazlar, mutluluklar çıkar ama anlık olur, kısa sürede biter. Aidiyet ve güven duygu değil, akıl işidir. Güven insanın cebinde getirdiği bir kedi yavrusu değil işte. Öyle bakarsak ilk sıkboğaz edilişte, fazla sevgide bunalıp tırmalayıverir.

Güce mi yoksa aşka mı aşıksınız?

İkisi de değil. İkisi de geçici, ikisi de değişken, ikisi de yanıcı, aldatıcı.