Gündem İcralık genelev satıldı

İcralık genelev satıldı

Paylaş
İcralık genelev satıldı

Zonguldak'ta borç nedeniyle icraya düşen genelev sonunda satılabildi

Zonguldak'ta, 56 yaşındaki Kemal D.'nin, 150 bin liralık borcu nedeniyle icraya düşen kardeşiyle ortak olduğu genelevin kendisine ait hissesi, açık artırma ile 44 bin 100 liraya satıldı.

Genelev kraliçesi "Şahinaz Anne" olarak tanınan Şahinaz Karakuş'un Ontemmuz Mahallesi'ndeki genelevin yan komşusu Kemal D. ve Süleyman D. kardeşlere ait 4 katlı 13 odalı genelev, Kemal D.'nin 150 bin liralık borcu nedeniyle geçen Aralık ayında icralık oldu.

'İYİ BİR MEVKİDE'

Zonguldak 3. İcra Müdürlüğü tarafından 175 bin lira bedelle satışa çıkarılan genelev için "İcralık.com" adresine verilen ilan, ocak ayı başında gazetelere yansıdı. Zonguldak belediye binasına ve tren istasyonuna yakın olduğu ilanda özellikle belirtilen geneleve, trafik yönünden ulaşımın kolaylıkla sağlandığı da vurgulandı. İlanda, bulunduğu konum ve çevre özellikleri açısından iyi bir mevkide olduğu, belediyenin tüm altyapı hizmetlerinden yararlandığı da belirtilen geneleve, geçen 5 Mart'ta yapılan ilk ihalede alıcı çıkmadı.

GENELEV OLARAK DEVAM

Zonguldak 3. İcra Müdürlüğü'nde ikinci ihale bugün yapıldı. Kemal D.'nin de hazır bulunduğu açık attırmaya Hüseyin T. ve Çetin K. adına avukatı katıldı. 38 bin lira muammen bedelle satışa çıkarılan genelevin Kemal D.'ye ait hissesi, 44 bin 100 liraya Çetin K.'ye satıldı. Çetin K.'nin, binanın kendisine ait bölümünü yine genelev olarak kullanmaya devam edeceği belirtildi.

TEFECİDEN DARBE YEMİŞ

İhale sonrası fotoğraf ve görüntüsü çekilmemek kaydıyla gazetecilere açıklama yapan Kemal D., annesinin 2007'de ölmesinin ardından binanın kardeşiyle kendisine miras kaldığını belirterek, "Binanın kendime ait hissesini üzerime geçireceğim sırada, polis bir gerekçe göstermeden evi mühürledi. Açtırmak için tefeciden 7 bin lira aldım. Bana bu kişi 20 bin liralık senet imzalattı. Parayı zamanında ödeyemediğim için beni icraya verdi" diye konuştu.

DHA