Spor İddia:106 Yanıt:5106

İddia:106 Yanıt:5106

Paylaş
İddia:106 Yanıt:5106

TFF 106 bilet satıldı iddiasını yalanlayarak bilet sayısının 5 bin 106 olduğunu savundu

Türk Milli Takımı'nın Gana mücadelesi öncesi satılan bilet sayısının 106'da kaldığı ve maç sırasında kapıların açıldığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Ancak TFF bu durumu yalanlayarak bilet sayısının da 5 bin 106 olduğunu savundu

Yaşadığı düşüşle FIFA sıralamasında 58. basamağa kadar gerileyen Türk Milli Takımı önceki gün Gana karşısında da buna dur diyemedi ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Ancak alınan bu sonuçtan çok konuşulan konu Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun tribünlerinin neredeyse boş olması ve satılan bilet sayısıydı. Öyle ki maç günü ortaya atılan “Yalnızca 106 bilet satıldı” iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Maç başlayıp tribünlerde futbolseverler yerlerini aldığındaysa mevcut sayının söylenenden fazla olduğu görüldü. Fakat bu sefer de kapıların Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından açtırıldığı ve maç saatine az bir zaman kala bilet dağıtıldığı iddiası gündeme oturdu. Çünkü ‘6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası’ gereğince bedava bilet dağıtımı yapmak ve kapıların açtırılması yasaktı.

Bunu yapan kulüpleri ağır yaptırımlar bekliyordu. İşte bu noktada herkesin aklına gelen soru da, “TFF böyle bir şey yapabilir mi?” oldu. Maç sonrası TFF yetkililerine ulaştık ve konuyu sorduk. Yetkililer durumu “Satılan bilet sayısı 106 değil, 5 bin 106. Bu konudaki iddialar asılsız. Bunun dışında da yaklaşık 5 bin sponsor bileti vardı” diyerek biletlerle ilgili tüm iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

FANATİK