Gündem İdil'de PKK'lı teröristler bir mahalleye sıkıştırıldı

İdil'de PKK'lı teröristler bir mahalleye sıkıştırıldı

Paylaş
İdil'de PKK'lı teröristler bir mahalleye sıkıştırıldı

Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden terör operasyonlarında dar bir alana sıkıştırılan PKK'lı teröristlerle mücadele devam ediyor. PKK'lı teröristlerin Turgut Özal Mahallesi'ndeki dar bir alana sıkıştırıldığı ve güvenlik güçleri ile çatışmaların yoğunlaştığı bildirildi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin iş birliğiyle yürütülen operasyonlarda, terör örgütü PKK mensupları Turgut Özal Mahallesi'ndeki dar bir alana sıkıştırıldı. Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan ve binalara el yapımı patlayıcı tuzaklayan teröristler, yapıların dış cephelerine açtıkları deliklerden de güvenlik güçlerine ateş açıyor.

Köşeye sıkışan teröristler, operasyonlara kararlılıkla devam eden ve keskin nişancı ateşine rağmen ilerleyişini sürdüren güvenlik güçlerine tüplerle güçlendirdikleri el yapımı patlayıcılarla karşı koymaya çalışıyor.

El yapımı patlayıcıları tek tek imha ederek ilerleyen güvenlik güçleri, bir taraftan da barikatları kaldırıp, çukurları kapatıyor.

Haberin Devamı

16 GÜNDE 2 BİN 650 EV TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI

Operasyonların 16'ncı gününde ilçede 2 bin 650 ev teröristlerden tamamen arındırılırken, olay yeri inceleme ekipleri de bu bölgelerde arama tarama çalışması yapıyor.

Bomba imha uzmanları, operasyonların tamamlanmasının ardından ilçeye dönecek vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve zarar görmelerini önlemek için sürekli dedektörlerle patlayıcı arıyor.

Çalışmalar kapsamında çok sayıda el yapımı patlayıcı bulan ekipler, kontrollü patlamalarla imha çalışmalarını sürdürüyor.

Patlayıcıları evlerde özellikle mutfak, yatak altı, dolap içi ve kapı arkası ile bahçelere tuzaklayan teröristlere ait çok miktarda gıda maddesi de ele geçirildi.
Operasyonun yüzde 85'lik bölümünün tamamlandığı ilçede, bugüne kadar 66 terörist etkisiz hale getirildi.

SUR'DA 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlarda dün 9 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 11 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, bugüne kadar 257 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 313 el yapımı patlayıcı imha edildi. Şırnak İdil’de devam eden operasyonda; 1 PKK'lı etkisiz hale getiridi, 48 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar 66 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 313 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Yapılan aramada 4 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 117 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, 2 el bombası ve 1 kamera ele geçirildi. Erzurum’da bir evde yapılan aramada, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 94 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 6 av tüfeği ele geçirilirken 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Tunceli’de PKK terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 1 kişi yakalandı. Afyonkarahisar’da, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

AA