Merkez İdlibli mozaik sanatçısı Türk ekonomisine katkıda bulunuyor

İdlibli mozaik sanatçısı Türk ekonomisine katkıda bulunuyor

Paylaş
İdlibli mozaik sanatçısı Türk ekonomisine katkıda bulunuyor

İdlibli mozaik sanatçısı Türk ekonomisine katkıda bulunuyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'e, ülkesinde yaşanan iç savaş nedeni ile gelen İdlibli mozaik sanatçısı Halid Hammadi, yaptığı mozaiklerle hem yurt içine ve yurt dışına satış yaparak Türk ekonomisine katkı sağlıyor.
Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan Halid Hammadi ailesi ile birlikte, 5 yıl önce ülkesinden çıkıp Türkiye’ye gelip daha sonra Mersin’e yerleşti. Burada da kendi işini sürdüren 5 çocuk babası Halid Hammadi, kısa sürede toparlanarak yaptığı mozaikleri hem Mersin, hem de Türkiye’nin farklı kentlerine ve yurt dışına satmaya başladı. Yanında 10 yakın kişi de çalıştıran Halid Hammadi, Suriye’de de mozaik sanatçısı olarak çalıştığını söyledi.
Hammadi, Suriye'deki savaş nedeniyle İdlib'den ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Suriye'de yirmi yılı aşkın süredir mevcut bir işimiz vardı, ticari ve sanatsal çalışmalarımız Mersin’de de sürdürmeye karar verdik. Geldikten sonra Suriye'de yaptığım işimi Mersin'de devam ettirmek için Bir şirket kurduk, ticaret yapmaya başladım. Orada da mozaik sanatı üzerine çalışıyordum. Mersin'de bunu sürdürüyorum. Ortaya çıkardığımız mozaik eserlerini başta, ABD, Avrupa ülkeleri, Kanada, Katar, Dubai, Suudi Arabistan olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyoruz. Yaptığımız bu ihracatla Türkiye ekonomisine de katkıda bulunuyoruz" dedi.
Türkiye’de ham madde sıkıntısı çekmediğini ifade eden Halid Hammadi, "Ham maddenin çoğu Afyon, Gaziantep, Silifke, İskenderun'dan bulup getiriyoruz. Burada yaptığımız birçok çalışma aynı zamanda Mersin'deki birçok özel konutta ve işyerinde de yerini aldı. Bununla kalmayarak Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portrelerini mozaik ile yaptık. Bunun yanı sıra dini, dekoratif çalışmalar da yapıyoruz. Aynı zamanda mozaik alanında genç yeteneklerini de yetiştirerek, çalışmalarını sağlıyoruz. Türk hükümetine ve insanlarına çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı