Beden Sağlığı İdrar kaçırma problemi için farkındalık projesi

İdrar kaçırma problemi için farkındalık projesi

Paylaş
İdrar kaçırma problemi için farkındalık projesi

İdrar kaçırma problemi, sosyal ilişkilerin ve günlük aktivitelerin kısıtlanmasına yol açarken aynı zamanda hijyen sorunlarına bağlı birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" projesiyle bu konuda farkındalık yaratmak amaçlanıyor

Dünyada 400 milyona yakın kişi üriner inkontinans yani Uluslararası Kontinans Birliği'nin tanımına göre 'istemsiz idrar kaçırma' durumu ile yüzleşiyor. Türkiye'de ise 40 yaş ve üzeri her 4 kadından 1'i idrar kaçırma problemi yaşarken 50 yaş ve üzeri her 10 erkekten 1'i ise idrar kaçırma problemi yaşıyor.

Hijyenik ürün ve mesane pedi üreticilerinden Ontex’in Canped markası da 2017 yılında idrar kaçırma problemine dikkat çekmek adına "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" sloganıyla bir farkındalık projesi başlattı.

UTANILDIĞI İÇİN DİLE GETİRİLMİYOR


2020 yılında Türkiye'de 4 milyon kişinin idrar kaçırma problemi yaşacağını belirten Ontex Türkiye Genel Müdürü Burak Kayahan, konunun önemini şöyle anlattı: "İdrar kaçırma, çok sık görülen bir sağlık sorunu olmakla beraber insanlarda yarattığı utanma duygusu sebebiyle nadiren dile getirilen durumlardan biri. Dünya geneline baktığımızda da idrar kaçırmayla ilgili farkındalık düzeyinin bu sorunun görülme sıklığına oranla düşük seviyelerde kaldığı görülüyor.

HEDEF 10 MİLYON KADINA ULAŞMAK

İdrar kaçırma problemine ilişkin olarak 8 Mayıs tarihinde başlattığımız 'Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen' projesi kapsamında 3 ay içerisinde 40 yaş üstündeki 10 milyon kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız milyonlarca kadına destek olmak, onları belki de kimseyle konuşamadıkları bu konuda bilgilendirmek" dedi.

Haberin Devamı