Bilim - Teknoloji IE11'e yeni sekme eşitleme işlevi ve fazlası!
Paylaş
IE11'e yeni sekme eşitleme işlevi ve fazlası!

Internet Explorer 11'de farkedilen yeni bir işlev ve değişiklik, bakın bizim için ne anlama geliyor!

Windows Blue'nun 9364 yapı numaralı sürümünün internete sızmasıyla beraber Microsoft'un web tarayıcısının son sürümü Internet Explorer 11 de ortaya çıktı. IE11'de ilk bakışa önemli bir fark yok gibi görünse de, tarayıcıdaki yeni işlevlerden bir tanesinin "Eşitlenen sekmeler" olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Sızan görüntülerde "Synced tabs" etiketine sahip olan işlev, örneğin PC'nizden tabletinize geçtiğinizde aynı sayfaları kullanmaya devam etmenizi sağlıyor. Ancak bu işlevi ilk kez Internet Explorer'ın sunmadığını belirtelim: Benzer işlev, Chrome, Safari ve Firefox'ta hali hazırda kullanılıyor. Yeni işlev, Windows Phone için de sunulması halinde faydalı hale gelebilir gibi görünüyor.

IE11'de dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise tarayıcının kendisini web sitelerine Firefox gibi tanıtabilmesi. Microsoft, tarayıcı web sitelerine tanıtan diziyi "MSIE"den sadece "IE"ye değiştirmiş bulunuyor. Bunun anlamı, web sitelerinin şu anki "CSS hack'lerini" IE11'de kullanamayacakları. Dahası kullanıcının doğru işlenmiş bir web sitesiyle karşılaşmasını isteyen Microsoft, User Agent dizisi içerisine "Like Gecko" ibaresini de eklemiş bulunuyor. Bunun anlamı ise web sitesinin tarayıcıya Firefox'a gönderdiği web sitesi ile aynısını göndermesi.

Haberin Devamı

"Like Gecko"nun IE11'in final sürümünde de kullanılıp kullanılmayacağı, şu anki etkileri şimdilik tam olarak bilinmiyor.

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Kaynak: CHIP Online