Gündem İflas eden otel müşteri transfer etti

İflas eden otel müşteri transfer etti

Paylaş
İflas eden otel müşteri transfer etti

İflas eden otel müşteri transfer etti

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Ilıca Kumköy'de faaliyet gösteren Mir Side Tropic Otel'in sahipleri, borçları nedeniyle iflas etti. Otelde mağdur olan 650 yabancı turist ve tatilci, başka otellere aktarıldı. Ilıca Kumköy Mevkii'nde bulunan 650 yataklı Mir Side Tropic Otel'in sahipleri, iflaslarını bildirdi. Tesiste kalan turistler, Side Turizm İşletmeciler Derneği (Side TUDER) yetkililerinin desteğiyle, bölgedeki başka otellere aktarıldı.

Haberin Devamı

Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, otel müşterilerinin ise mağdur edilmeden başka tesislere götürülme işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Uzun süredir maddi zorluk içinde bulunan tesisin sahiplerinin bir süredir işçilerine ücretlerini ödeyemediğini ve son olarak da ödenmeyen faturalardan dolayı elektriklerinin kesildiğini vurgulayan Barut,

“Tur operatörleri, acentalar, dernek ve yerel yönetimler olarak tesisin müşterilerinin mağdur olmaması için çalışıyoruz. Müşterilerin tatillerini tamamlamaları için başka tesislere transferleri yapıldı” diye konuştu.

Kamil ATALAY/DHA