Yaşam İflas etmekten böyle kurtuldu

İflas etmekten böyle kurtuldu

Paylaş
İflas etmekten böyle kurtuldu

Erzurum'da bir yıl önce açtığı hobi evinde ahşap hediyelik eşyalar üreten Osman Zorba, ilk zamanlarda müşteri sıkıntısı yaşadı. Bu nedenle dükkanını kapatma noktasına gelelen Zorba, müşterinin ayağına giderek işlerini düzeltti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okumaya başlayan 25 yaşındaki Osman Zorba, geçtiğimiz yıl iki kardeşiyle birlikte yaklaşık 40 bin euro borçlanarak hobi evi açtı.

Haberin Devamı

Kertenkele Hobi Evi’nde ahşap saatler üretmeye başlayan Zorba’nın işyerine ilk aylarda hiç müşteri gitmedi. Hobi evini kapatmaya karar verdiği gün dükkana gelen kişinin buzdolabı tamircisini sorduğunu söyleyen Osman Zorba, "Buzdolabı tamircisini soran amcanın gitmesinden sonra yeni aldığım fotoğraf makinesiyle Oto Sanayi’ye gittim. Oradaki kapalı bulunan işyerlerinin tabela fotoğraflarını çektim. Fotoğrafları çekerken tabelaların büyük ve gösterişli olmasına dikkat ettim.

KİMİSİ TEŞEKKÜR ETTİ KİMİ...

Daha sonra atölyede o fotoğraflarını çektiğimiz işyerine özel duvar saati yaparak götürdüm ve bu ürünleri 35 liradan sattım. Bazıları habersiz olarak yaptığım için kızdı, onlara ’reklamımız olsun’ diye hediye ettim.

Haberin Devamı

Kimi ise teşekkür ederek satın aldı. Yaklaşık 3 hafta boyunca gidip tabelaları çektim ve saat yaparak götürüp sattım. Aylarca müşterinin gelmesini bekledim gelmedi. Ancak ben müşterinin ayağına gitmeye karar verdiğimde işlerim düzeldi. Saatlerde logomuzu görenler bizi aramaya başladı. Daha sonra ahşaptan anahtarlık, saat ve çeşitli hediyelik eşyalar üretmeye başladım" dedi.

İstenilen malzemeleri bilgisayar programında çizdiğini anlatan Osman Zorba konuşmasına şöyle devam etti:

"MUTLULUĞUMUZU FAYANSLARA YAZDIK"

"Bilgisayarda çizdiğim grafikleri 20 bin euroya aldığım makineyle yapıyorum. Makineyi ilk aldığım zaman Erzurum’un soğuğuna dayanamadı ve beyni dondu. Daha sonra donmaması için antifriz koydum. Bugüne gelene kadar çok cefa çektik. Şu anda çok iyi noktadayız. İnternetten bile sipariş alıyoruz.

Toptan anahtarlık üretip Büyükşehir Belediyesi’ne veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bizden mal almaya karar verdiği gün mutluluğumuzu işyerinin fayanslarına ’Daha güzel günleri göreceğiz’ diye yazdık. Buraya gelen her müşteri işyerini benimsiyor. Onlar da düşüncelerini fayanslara yazıyor."

DHA