İftar menüleri: Kabak mücver tarifi

Ramazan sofralarınızın her zamankinden daha zengin görünmesini istiyorsanız, aperatiflere yönelebilirsiniz! İşte bu aperatiflerin yıldızı kabak mücver tarifi…    

30 Mayıs 2017, Salı 16:35
A A

Kabağı tek başına yemeyi tercih etmeyenlerin bile gardını düşüren bir tarifle karşınızdayız: Kabak mücver!  

Kabak mücverinizin aile fertleri ve misafirleriniz tarafından sevilmesi için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var!

KABAK MÜCVERİN PÜF NOKTASI

KABAK MÜCVERİN PÜF NOKTASI

Kabak bazen çok sulanır ve mücverin kıvamını bozar. Bu yüzden kabakları rendeledikten sonra hafifçe sıkmanız gerekir. Mücver hamuru oldukça katı ama akıcı bir kek hamuru gibi olmalı. Çok cıvık olursa ekstra un ekleyebilirsiniz.

İşte ramazan sofralarınızı zenginleştirecek, görenlerin ağzını sulandıracak kabak mücver tarifi  

MALZEMELER:

MALZEMELER:

3 adet orta boy yeşil kabak 1 adet orta boy kuru soğan ½ demet dereotu 1-2 adet taze yeşil soğan (sadece yeşil kısmı kullanılacak) 4 tepeleme yemek kaşığı un 3 adet yumurta 1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

YAPILIŞI:

Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Soğanı da soyduktan sonra aynı kaba rendeleyin. Malzemeleri avuçlarınız arasında hafifçe sıkıp suyunun bir kısmını çıkarın. Çünkü kabak çok sulanıp mücverin kıvamını bozar.  

İncecik kıydığınız dereotu ve yeşil soğanı ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi serpiştirdikten sonra malzemeleri tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin.  

Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir teflon tencereye ya da tavada kızdırın. Mücveri derin bir kapta ve bol yağda kızartmalısınız.  

Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, yakın mesafeden kızgın yağa bırakın. Altları iyice kızaran mücverleri bir el süzgeciyle ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.  

Kızarttığınız mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin ve sıcak sıcak servise sunun. Isterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.  

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.