Kabak mücver tarifi: Kabak mücver nasıl yapılır?

Sofralarınızın her zamankinden daha zengin görünmesini istiyorsanız, aperatiflere yönelebilirsiniz! İşte bu aperatiflerin yıldızı kabak mücver tarifi…    

25 Nisan 2020, Cumartesi 12:44 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Kabağı tek başına yemeyi tercih etmeyenlerin bile gardını düşüren bir tarifle karşınızdayız: Kabak mücver!  

Kabak mücverinizin aile fertleri ve misafirleriniz tarafından sevilmesi için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var!

Kabak mücverin püf noktası

Kabak mücverin püf noktası

Kabak bazen çok sulanır ve mücverin kıvamını bozar. Bu yüzden kabakları rendeledikten sonra hafifçe sıkmanız gerek. Mücver hamuru katı ama akıcı bir kek hamuru gibi olmalı. Çok cıvık olursa ekstra un ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 orta boy yeşil kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1-2 taze yeşil soğan (sadece yeşil kısmı kullanılacak)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pulbiber
  • Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Kabak mücver yapılışı

Kabak mücver yapılışı

Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Soğanı da soyduktan sonra aynı kaba rendeleyin. Malzemeleri avuçlarınız arasında hafifçe sıkıp suyunun bir kısmını çıkarın. Çünkü kabak çok sulanıp mücverin kıvamını bozar.  

İncecik kıydığınız dereotu ve yeşil soğanı ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi serpiştirdikten sonra malzemeleri tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin.  

Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir teflon tencereye ya da tavada kızdırın. Mücveri derin bir kapta ve bol yağda kızartmalısınız.  

Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, yakın mesafeden kızgın yağa bırakın. Altları iyice kızaran mücverleri bir el süzgeciyle ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.  

Kızarttığınız mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin ve sıcak sıcak servise sunun. Isterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.  

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Keyifli İşler Atölyesi'nden günün tarifi