İftar menüsü: Pratik ve kolay yemek tarifleri - 1

Bugün ne pişirsem? İftar için en güzel ve doyurucu yemek ile tatlı tarifleri! Ramazan ayında oruç ibadetinin yerine getirilmesinden dolayı sahur ve iftarda sağlıklı, besleyici ve doyurucu yiyeceklerin olması önemli. Uzmanlar da bu konuya vurgu yapıyor. Peki hem lezzetli hem de sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? İnternet üzerinden "Bugün ne pişirsem?" sorusuna yanıt arayanlar için işte iftar menüsü tarifleri...

27 Nisan 2020, Pazartesi 13:58 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Kimyonlu domates çorbası

Kimyonlu domates çorbası

Malzemeler:

  • 1 kg. domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine:

  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Tereyağı ve zeytinyağı karışımında unu kavurun. Salçayı ekleyerek 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğrayarak ilave edin ve 15 dakika kavurun. Su ve baharatını ekleyip çorbanızı 20 dakika karıştırarak pişirin. Sütü ekleyin ve el mikseri ile pürüzsüz bir kıvama getirin. Maydanoz serperek servis yapın.

Gevrekli çorba

Gevrekli çorba

Malzemeler:

  • 3 közlenmiş patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Tuz, karabiber

Üzerine:

  • 6 dilim ekmek (Küp doğranmış)
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Patlıcanları çatalla delerek közleyin. Kabuklarını soyup kararmaması için üzerine limon sıkın. Patlıcanları bıçakla püre haline getirin. Tencereye tereyağını koyun ve unu kavurun. Süt ve suyu ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Patlıcan püresi ve baharatını ekleyin. Çorbayı bir taşım kaynatıp maydanozunu koyun. Ekmekleri küp doğrayarak yanmaz tavada kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Ekmek serperek servis yapın.

Biberli kuzu tarifi

Biberli kuzu tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg. kuzu kuşbaşı
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 defne yaprağı
  • Tuz, karabiber

Diğer:

  • 2 kuru soğan
  • 1 kuru kırmızıbiber
  • 3 domates
  • 2 patates

Hazırlanışı:

Kuzu etini, baharatlar, zeytinyağı ve sirkeyle ovarak, üzeri kapatılmış bir şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün küp doğranmış soğan, biber ve domatesle karıştırın. Tencereye karışımı koyun. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamasına yakın patatesleri ekleyin. 10-15 dakika pişirip servis yapın.

Fıstıklı ıspanaklı tavuk sarma tarifi

Fıstıklı ıspanaklı tavuk sarma tarifi

Malzemeler:

  • 4 piliç göğüs
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber ıspanaklı

Harç:

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 3 kıyılmış taze soğan
  • 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3 çorba kaşığı dereotu
  • 1 limon suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini çok ince dövün ve inceltin. Tereyağını yedirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız harcı tavukların içine koyarak rulo şeklinde sarın. Arzu ederseniz açılmaması için kürdanla tutturun. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 175 derece fırında içi ve dışı pişene kadar fırınlayın. Tavukları servis tabaklarına alın. Tepside biriken sosu üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Harç için; zeytinyağında fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Ispanak ve taze soğanı ekleyip birlikte soteleyin. Maydanoz, dereotu, limon suyu ve baharatları koyun. Karıştırdıktan sonra harcı ocaktan alın.

Kaşarlı sulu köfte tarifi

Kaşarlı sulu köfte tarifi

Malzemeler:

Köfte:

  • 500 gr. kıyma
  • 2 rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Yarım demet doğranmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş pul biber
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • Un (Bulamak için)

Terbiyesi:

  • 2 limon suyu
  • 1 yumurta

Üzerine:

  • 1,5 su bardağı kaşar peynir

Hazırlanışı:

Soğanı rendeleyin ve tüm köfte malzemesini baharatla beraber iyice yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayarak şekil verdikten sonra una bulayın. Tencereye iki su bardağı su koyun ve kaynatın. Una bulanmış köfteleri kaynayan suya atın ve pişirin. Terbiyesi için; ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Köftenin suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın. Sıcakken rendelenmiş peynirle karıştırarak servis yapın.

Dibek yahnisi tarifi

Dibek yahnisi tarifi

Malzemeler:

  • 300 gr. kuzu kuşbaşı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kereviz
  • 1 kuru soğan
  • 4 domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kuzu eti, baharat, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz ve soğanı büyük bir tencereye koyun. Orta ateşte etler suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis etmeden 10 dakika önce nohutları ekleyin ve birlikte 10 dakika daha pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bayramla yeni bir başlangıç yapma vakti