İftar sofralarınız için en hafif tatlı tarifleri

Ramazan sofraları tatlısız olmaz. Ancak bütün uzmanların paylaştığı bir görüş var: Uzun açlık sürelerinden sonra iftarda şerbetli, ağır tatlılar yemek sakıncalı. İftarda hafif, sütlü ve meyveli tatlılar tercih etmek sağlığınız ve kilonuz için çok daha faydalı olacaktır. İşte 5 harika hafif tatlı tarifi...

08 Mayıs 2019, Çarşamba 10:43 Son Güncelleme:
A A
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Sütlü tatlı seven herkesin bayılacağı bir tatlı yalancı tavuk göğsü. İçine bisküvi ve damla sakızı gibi farklı malzemeler ekleyip tatlınızı çeşitlendirebilirsiniz. Az malzeme kullanılarak kolayca hazırlanan bu enfes tatlıyı denemek isterseniz, yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifimiz hemen aşağıda…

4-6 kişilik

MALZEMELER

1 litre süt

1 paket vanilya

1 su bardağı un

125 gram tereyağı

1,5 su bardağı şeker


HAZIRLANIŞI

Yağı tencerede eritin ve içine unu ilave edin. Unu pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Tencerede kavrulan unun üzerine süt ve şekeri ilave edin. Karışımı, tamamen koyulaşana kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Daha sonra içine vanilyayı ilave edin ve 4 dakika kadar mikser kullanarak karıştırın. Karışımın içine topak kalmamasına özen gösterin. Kullanacağınız kabın her yerini ıslatın. Bu işlem tatlınızı servis ederken tabağa daha rahat aktarmanıza yardımcı olacak. Tenceredeki karışımı ıslatılmış kaba dökün. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Üzerine tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İNCİR UYUTMASI

İNCİR UYUTMASI

İncir damak tadına düşkün olanların en sevdiği meyvelerden. Doğal bir şeker deposu olduğundan rafine şeker kullanmadan tatlı yapmak isteyenlerin de tercihleri arasında yer alıyor. Peki incirle nefis bir incir uyutması yapmaya ne dersiniz? İşte herkesin çok beğeneceği nefis bir sütlü tatlı...

4-6 kişilik

MALZEMELER

10-12 adet kuru incir

1 litre süt

Tarçın


HAZIRLANIŞI

Kuru incirleri sıcak suda bekletip yumuşatın ve minik minik doğrayın. İncirleri sütle pişirin. El blender'ı yardımıyla pürüzsüz olana kadar ezin. Tatlınızı küçük kaselere boşaltıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Servis etmeden önce tarçınla süsleyebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZLİ BARDAK TATLISI

HİNDİSTAN CEVİZLİ BARDAK TATLISI

25 dakikada hazırlanan çok pratik bir tatlı, bardak tatlısı. Muhallebi ve Hindistan cevizinin enfes uyumu da diyebiliriz onun için. Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bu tatlıyı denemek isterseniz, leziz bardak tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

4-6 kişilik

MALZEMELER

4 su bardağı süt

2 paket vanilya

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1,5 su bardağı Hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI

Süt, şeker, vanilya, un ve nişastayı derin bir tencerenin içine alın. Çırpma teli kullanarak güzelce karıştırın, karışımı iyice kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce içine tereyağı ilave edin. Tereyağı tencerenin içinde güzelce eriyip bütün malzemelerle harmanlanınca tencereyi ocaktan alın. Standart boy bir su bardağını suyla ıslatın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi karıştırarak ılınmasını sağlayın. Daha sonra muhallebiyi su bardağına aktarın. Muhallebinin su bardağının her yerine eşit şekilde dağılması için su bardağının tabanını hafifçe masaya vurun. Tenceredeki bütün muhallebi tamamen bitene kadar bardaklara paylaştırmaya devam edin. Bardakları önce oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 3 saat kadar daha soğutun. Muhallebiler soğuduktan sonra bardağı ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkarın. Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dilerseniz üçe bölün. Hindistan cevizini bir tabağın içerisine yayın. Muhallebi parçalarını güzelce Hindistan cevizine bulayın. Tatlınız hazır hemen soğuk servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

MEYVELİ YOĞURTLU KUP

MEYVELİ YOĞURTLU KUP

Yoğurt hafif düşük kalorili bir tatlı arayanların favori malzemelerinden. Meyve, tarçın ve bisküvi ya da yulaf ezmesiyle bir araya geldiğinde enfes bir lezzet ortaya çıkarabiliyor. Bir örnek isterseniz meyveli yoğurtlu kup tarifini size önerebiliriz. İşte herkesin zevkle tüketeceği meyveli yoğurtlu kup tarifi...

4-6 kişilik

MALZEMELER

Dilediğiniz bir çeşit meyve

2 bardak yoğurt

Dövülmüş kuru yemiş

Yulaf ezmesi veya bisküvi

Tarçın


HAZIRLANIŞI

Vişne, kiraz, şeftali, elma, çilek veya kuru meyvelerden istediğiniz bir meyveyi dilimleyin. Yoğurt ve az miktarda tarçınla robottan geçirin. Ara malzeme olarak dövülmüş kuru yemiş, yulaf ezmesi veya bisküvi kullanabilirsiniz. Kup bardaklarını kat kat yoğurt ve iç malzeme ekleyerek doldurun. Dolapta dinlendirin ve soğuk servis edin.

SADE GÜLLAÇ

SADE GÜLLAÇ

Ramazan denince akla ilk gelen tatlardan biri güllaçtır. Hafifliği ve lezzetiyle sadece sütlü tatlı sevenlerin değil herkesin favorileri arasında yer alan güllacın en sade halini sofrasına koymak isteyenler tarifimize bir göz atabilirler. İşte çok pratik ve nefis sade güllaç tarifi...

4-6 kişilik

MALZEMELER

1,5 litre süt

1,5 bardak şeker

Güllaç yaprakları

Süslemek için fındık, ceviz veya mevsim meyveleri


HAZIRLANIŞI

Süt ve şekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımından ilk önce tepsinin alt kısmına bir kepçe yayın. Üzerine güllaç yapraklarını kırarak yerleştirin. Tekrar süt ile ıslatın. Tekrar yaprak yerleştirin. Bu şekilde devam edin. Yapraklar bittikten sonra kalan sütü üzerinde gezdirin. Çekmesi için dinlendirin. Üzerine dövülmüş ceviz veya yeşil fıstık serpebilirsiniz.


Hürriyet / LEZİZ

Sıradaki haber yükleniyor...