Gündem İftar sonrası 2 patlama

İftar sonrası 2 patlama

Paylaş
İftar sonrası 2 patlama

Hakkari'de iftar saatinden sonra biri 3 katlı binada, diğeri de halı saha yakınında olmak üzere 2 ayrı patlama meydana geldi. Bir binanın 2'nci katında meydana gelen patlamada, maddi zarar oluşurken, polis çevrede geniş çaplı inceleme başlattı

İlk patlama akşam saat 20.00 sıralarında Hakkari Gazi Mahallesi Musa Anter Caddesi üzerindeki 3 katlı bir binanın 2’nci katında SODES Projesi kapsamında kadınların istihdamına yönelik hizmet veren Nil Kültür Derneği’nde meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişilerce binaya ses bombası atıldı. Binanın 2’nci katında hizmet veren derneğin balkonuna düşen ses bombasından dolayı bazı camlar kırılırken, binanın üst katında oturan aileler ise korku dolu anlar yaşadı. Can kaybının yaşanmadığı bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edilirken, çevrede güvenliği sağlayan polis ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı.

Olay yerine gelen belediyeye ait 2 itfaiye aracı da ses bombasından dolayı yangın çıkıp çıkmadığına baktı. Mahallede araştırma yapan polis ekipleri, patlamayı gerçekleştiren kimliği belirsiz kişi yada kişileri yakalamak için operasyon başlattı.

Aynı saatte meydana gelen 2’nci patlama ise, MİT binası yakınlarında bulunan halı saha civarında meydana geldi. Halı saha arkasında patlatılan ses bombası da paniğe neden oldu.

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, (DHA)