"İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (08 Mayıs 2020)

Bugün iftarda ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler iftar menüsünde... Eğer "İftarda ne yesek, iftara ne pişirsem?" diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve fırında irmik tatlısı tarifleri.

08 Mayıs 2020, Cuma 16:09 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Tarhana çorbası yapılışı

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.


İzmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifi malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

İzmir köfte kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

İzmir köftesi için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

İzmir köfte sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İzmir köfte yapılışı

Köfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın. Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın. Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın. Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kapya biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)

Sebzeli bulgur pilavı yapılışı

Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz. Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.


Fırında irmik tatlısı tarifi

Fırında irmik tatlısı tarifi

Fırında irmik tatlısı malzemeleri

  • 3 yumurta 
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı ince irmik
  • 110 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker 

Vişneli dolgu için;

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı donmuş vişne

Fırında irmik tatlısı yapılışı 

Bir küçük tencerede vişne ve toz şekeri 4-5 dakika pişiriyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Bir tencerenin içerisinde süt, irmik ve toz şekeri çırpıp pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra içine tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz ve karıştırarak oda sıcaklığında soğutuyoruz. Oda sıcaklığına gelen irmikli muhallebiye tek tek yumurtaları ekleyip çırpıyoruz ve fırın kabına döküyoruz. Üzerine önceden hazırladığımız vişneleri ilave edip 175 derece fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra en az 2-3 saat dinlendirip servise sunuyoruz.

Püf noktası

İrmikli muhallebiye pişer pişmez yumurtaları eklediğimizde yumurtalar içerisinde pişebilir. O yüzden muhallebiyi soğutup yumurtaları kontrollü şekilde tek tek ekleyip çırpıyoruz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kebap mantıyı yendi