Sağlık iGrow’dan çocuklar için renkli ve dengeli tarifler

iGrow’dan çocuklar için renkli ve dengeli tarifler

Paylaş
iGrow’dan çocuklar için renkli ve dengeli tarifler

Sabri Ülker Vakfı’nın sunduğu çocuk büyüme ve gelişimini takip etmeye yönelik Türkiye’nin ilk mobil uygulaması olan iGrow’un web sitesi yepyeni yüzü ve içerikleriyle ebeveynlerle buluşuyor. iGrow’un yenilenen web sayfasındaki Renkli Ve Dengeli Tarifler bölümünde, hem lezzeti hem görüntüsüyle çocukların çok seveceği tariflere yer veriliyor

Sabri Ülker Vakfı’nın ebeveynlerin çocuklarının sağlıklı gelişimini takip edebilmesi için sunduğu iGrow, yenilenen yüzüyle anne babalar için bir rehber olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Hollandalı Araştırma-Geliştirme kuruluşu TNO tarafından geliştirilen ve Sabri Ülker Vakfı tarafından adaptasyonu sağlanan iGrow’un yenilenen internet sitesinde, çocuklarının öğünlerini keyifli hale getirebilmek için renkli ve dengeli tariflere de yer veriliyor. iGrow’un igrow.sabriulkerfoundation.org adresinden ulaşılabilen yenilenen içerikleri arasında Renkli ve Dengeli Tarifler’in yanı sıra Annelere Tavsiyeler, Bebek ve Çocuk Beslenmesi, Annelerin Merak Ettikleri ve Anneler Soruyor başlıkları da bulunuyor.

İşte iGrow Renkli ve Dengeli Tarifler sayfasından en yeni tarifler:

Palyaço Köfte

Malzemeler

1 adet köfte

1 yumurta

10-15 adet taze fasulye

2 adet zeytin dilimi

1 cherry domates

1 yemek kaşığı mısır tanesi

1 tatlı kaşığı domates sosu

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Hazırladığınız yuvarlak köfteyi fırında veya ızgara yöntemiyle pişirin. Taze fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve tercihen buharda haşlayın. Haşlanmış taze fasulyeler ile köftenizin saçlarını yapın. Haşlanmış yumurta ve zeytin dilimleri ile göz, cherry domates ile burun ve domates sosuyla da ağız şekli verin. Cherry domatesin diğer yarısını ve mısır taneleriyle ise palyaçonun papyonunu hazırlayabilirsiniz.

Sevimli Balığın Sebze Çorbası

Malzemeler

1 küçük boy havuç

1 küçük boy kabak

Yarım tane küçük boy soğan

1 çay kaşığı salça

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su

Hazırlanışı: Kabak ve havucu rendeleyin. İnce doğranmış soğanları zeytinyağı ile pişirerek üzerine rendelediğiniz kabak ve havucu ekleyin. Biraz soteledikten sonra bir su bardağı kadar su ekleyip pişirin. Ilıdıktan sonra blender’dan geçirin. Yuvarlak dilimlediğiniz iki ince dilim havuca balık şeklini verin. Balıkların gözlerini yapmak için çörek otu kullanabilirsiniz. Dereotunu kullanarak da denizin yosunlarını tamamlayın.

Kuzunun Kahvaltısı

Malzemeler

1 ince dilim tam buğday ekmeği

1 dilim beyaz peynir

2 adet zeytin dilimi

1 yemek kaşığı lor peyniri

Çeyrek kırmızı biber

1 dilim kabak

Hazırlanışı: Bir dilim tam buğday ekmeğinin üzerine, beyaz peyniri yerleştirin. Kabak dilimini iki eşit parçaya keserek kuzunun kulaklarını, zeytin dilimleri ile gözlerini, kırmızı biberden küçük parçalar keserek burun ve dilini hazırlayabilirsiniz. Beyaz peynirin üzerine lor peynirini serpiştirerek kuzunun yünlerini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üzüm Çiçekleri

Malzemeler

1 kivi

1 şeftali

7-8 adet yeşil üzüm

21 adet siyah üzüm

Hazırlanışı: Şeftaliyi çiçeklerin yaprakları olacak şekilde kesin ve tabağa çiçek formunda yerleştirin. Hazırladığınız çiçek yapraklarının ortasını siyah üzüm taneleri ile doldurun. Kiviyi ince uzun şeritler halinde keserek çiçeklerin saplarını, daha geniş keserek yapraklarını yapın. Yeşil üzüm taneleriyle de çimen görünümü verebilirsiniz.

Uğurlu Pilav

Malzemeler

50 gram pirinç

2 adet siyah zeytin

İki avuç kadar mevsim yeşillikleri

1 orta boy domates

3 dilim havuç

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp pirinci ekleyin. Pirinci pişirdikten sonra yarım su bardağı su ve domates rendesini ekleyin. Suyunu çekince dinlenmeye bırakın. Pilavı bir kase yardımı ile ters düz yaparak tabağınıza koyun. Zeytinleri uygun şekillerde kesip uğurlu pilavınızın uğur böceğini tamamlayın. Bol yeşillik ve çiçek kalıplar kullanarak kestiğiniz havuç dilimleriyle tabağınızı süsleyebilirsiniz.

Haberin Devamı