Gündem İhanet, hıyanet, kurban ve kahraman

İhanet, hıyanet, kurban ve kahraman

Paylaş
İhanet, hıyanet, kurban ve kahraman

İhanet, hıyanet, kurban ve kahraman

Erdoğan'ın yaveri ve Genelkurmay Başkanı'nın emir subayı hain çıktı.

Haberin Devamı

1 YILDIR BAŞYAVER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının en yakınındaki subaylar darbeci çıktı. Erdoğan’ın başyaveri Albay Ali Yazıcı, bu gerekçe ile tutuklandı. Ali Yazıcı, 12 Ağustos 2015’ten beri başyaverdi ve Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden biriydi.

ESKİ YAVER DE ALINDI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Özel Kalem Müdürü Albay Tevfik Gök de aynı gerekçeyle gözaltında. 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün 3 yıl yaverliğini yapan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer darbecilikten gözaltında. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler’i ekibindeki subay rehin almış.

HEPSİ YAKIN EKİPTEN

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal’ı, Moda Deniz Kulübü’ndeki düğünde darbeciler rehin almıştı. Org. Ünal’ı rehin alanlardan biri yakın ekibinden bir subaydı. Ankara’da rehin alınan Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi’ye de yakın çalışma ekibinden bir subay ihanet etmiş.

Haberin Devamı

6 BİN KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 70’i general ve amiral 6 bin kişinin darbeye teşebbüsten gözaltında olduğunu söyledi. Dün akşam itibarıyla, Ankara’da 29 general ve 2389 rütbeli ve rütbesiz asker, İstanbul’da da sivil, asker ve polis olmak üzere 2400 kişi darbeci olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Sayı artıyor.

POLİSE DİRENMİŞLER

Darbe girişiminin bir numaralı ismi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Yüksek Askeri Şura Üyesi Org. Akın Öztürk, damadı Pilot Yarbay Hakan Karakuş ve diğer darbeci subayları Ankara Emniyeti’nde Anadolu Ajansı görüntüledi (üstte). Bazı darbeci subayların polise direndikleri ve bu sırada darp edildikleri görüldü.

SİLAH BIRAKMIŞLARDI

Darbe girişiminde en şiddetli çatışmalardan biri İstanbul Boğaziçi Köprüsü üzerinde yaşandı. Burada darbeci komutanların emriyle halka ateş açılmıştı. Bazı askerler de halka kurşun atmayıp silahlarını polise teslim etti. Teslim olan askerler, “Kışladan çıkarken komutanlar tatbikat yapılacağı yalanını söyleyip bizi buraya getirdiler” dedi.

6 ASKER LİNÇ EDİLDİ

Bu sırada halktan bir grup, polisin engelini aşıp teslim olan erlerin bir arada tutulduğu noktaya gitti. Bu kişiler erlere ellerindeki cisimlerle vurarak işkence etti. Bazı askerler korkuluklardan sarkıtılarak Boğaz’a atılmak istendi. 6 asker de linç edilerek öldürüldü. Emir kurbanı olan erlere burada yapılanlar büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ DA İSYAN ETTİ

Kumpas kurbanı olup 2 yıl hapis yatan eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Başbuğ vicdanların sesi oldu: “Vatani görevini yapan 20 yaşındaki gençleri, ihanet içinde olan darbe planlayıcısı rütbelilerle aynı yere koymak büyük hata olur. Bu genç çocuklar, emir kurbanı. Vatan haini komutanları onları yani Mehmetçik’i maalesef kullandı.”

DARBECİNİN ALNINA KURŞUN

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi 15 Temmuz gecesi 20 askerle Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gitti ve “Artık komuta bende” dedi. Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zeki Aksakallı makamında değildi. Emir astsubayı Ömer Halis Demir silahını çekti ve Semih Terzi’yi alnından vurup öldürdü.

EN ÖNEMLİ OLAY

Diğer 20 asker de Ömer Halis Demir’i şehit etti. Tümgeneral Zeki Aksakallı kendine bağlı askerlerle bu 20 darbeciyi öldürerek kontrolü ele aldı. Askeri uzmanlara göre; Özel Kuvvetler’in teslim edilmemesi, darbenin önlenmesinde büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

HALKA ATEŞ ETMEM DEYİP CANINA KIYDI

Darbeci komutanlar İstanbul Tuzla’da görevli Astsubay Ferhat Daş ve emrindeki askerleri 15 Temmuz gecesi “Kentte terör sorunu var. Önlem alacağız” diyerek kışladan çıkardı. Bu sırada halk sokaklara dökülmüştü. Darbeci komutanlardan biri Ferhat Daş’a halkın üzerine ateş etme emri verdi.

EMRİ REDDETTİ

Ferhat Daş emri reddetti. Komutan silahını doğrultup ’Vururum seni’ dedi. Bunun üzerine Ferhat Daş “Senin silahındaki kurşunla ölmektense kendi silahımın kurşunuyla ölürüm” deyip silahını kafasına dayayarak tetiği çekti.

KOMUTANI İÇİN KENDİNİ SİPER ETTİ

Genelkurmay’ı basan darbeciler Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile 2. Başkan Org. Yaşar Güler’i makama girip rehin almak istedi. Bu sırada Hulusi Paşa’nın ve Yaşar Paşa’nın korumaları direndi. Koridorda darbeciler ile kanlı çatışmalar oldu. YüzBAşı YArAlAnDı Bu sırada Genelkurmay’da olan Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak’ın koruma astsubayı Bülent Aydın hainlere direnirken şehit düştü. Koruma Müdürü Yüzbaşı Burak Akın yaralandı. Darbeciler paşaları kelepçeledi ve helikopterle Akıncı Hava Üssü’ne götürdü.

Haberin Devamı