Kilis İHH ve Hayat Yolu Derneği Suriye’de et dağıtıldı

İHH ve Hayat Yolu Derneği Suriye’de et dağıtıldı

Paylaş
İHH ve Hayat Yolu Derneği Suriye’de et dağıtıldı

İHH ve Hayat Yolu Derneği Suriye’de et dağıtıldı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- İHH İnsani Yardım Vakfı ve Hayat Yolu Derneği tarafından Halep kentine bağlı Azez ilçesinde yaşayan zor durumdaki Suriyeliye et dağıtımı yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı zor şartlar altında yaşayan Suriyelilere destek vermek için Hayat Yolu Derneği’nin desteği ve AFAD’ın koordinesiyle Suriye’nin Azez ilçesindeki kamplardaki ailelere, yaşlı bakım merkezlerinde, yetimhanelerde ve yatılı okullarda bulunan ihtiyaç sahiplerine 12 bin 750 hisse et dağıtımı gerçekleştirdi. Yapılan dağıtımlarla 60 bin kişinin istifade edeceği öğrenildi.

Hayat Yolu Derneği saha sorumlularından Ahmet Bozdağ, "Hayırseverlerin bağışlamış olduğu 12 bin 750 hisse eti Suriye’de bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Suriye’nin Azez bölgesinde et dağıtımlarımıza başladık. Kurban bayramında kesmiş olduğumuz dondurulmuş kurban etlerini partner kuruluşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. İHH ve Afad işbirliğiyle kurban etlerini dağıtıyoruz. İkişer kiloluk paketler olarak hazırlanan etleri burada bulunan Siccu, Mukaveme, İman, Babusselam, Ebu Zuhur ve Asyane kamplarındaki aileler ile yine bölgede bulunan sağlık merkezi ve eğitim merkezlerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ayrıca Suriye’de mülteci konumunda bulunan bin 700 Filistinli aileye etlerini ulaştırdık. Bu hayırda emeği geçen bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı