Siyaset İhmal mi, ayrımcılık mı?
Paylaş
İhmal mi, ayrımcılık mı?

MHP İstanbul İl Başkanı iddialara cevap istedi: Samatya'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Pazar günkü miting için alınan önlem rutin mi? Başka bir tehdit mi var?

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş bir basın açıklaması düzenleyerek çarpıcı bir iddiaya yanıt aradı. İl Başkanı Karataş, kendilerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Pazar günü Yenikapı’da yapacağı miting sırasında Samatya’da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olağanüstü önlemler alındığına dair bilgi geldiğini açıkladı. Kroner yoğun bakım servisinde odalar ayrıltıldığı,acil serviste nöbetçi doktor sayısının arttırıldığı yönündeki bu bilgi üzerine basın açıklaması düzenlediğini belirten Karataş, yetkililerden yanıt beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

"BÜYÜK KORKU VE TEREDDÜTLER YARATARAK..."

Karataş, 18 Ekim’de Yenikapı’da düzenledikleri miting öncesinde yetkililerin bir takım tereddütleri olduğunu açıkladı. Karataş “18 Ekim 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi yüzbinleri bir araya getirerek bir miting düzenledi. Ancak miting öncesinde devletin bütün emniyet güçleri ve valilik büyük tereddütler ve korkular yaratarak mitingin gerçekleşmemesini istedi. Teröre yenik düşen bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkarılmak istendi. Milliyetçi Hareket Partisi de teröre pabuç bırakmayarak teröre yenilmemek adına 18 Ekimde o mitingini gerçekleştirdi. “ dedi. Mehmet Bülent Karataş bazı büyükelçiliklerin vatandaşlarına uyarı yazıları gönderdiğini hatırlatarak “18 Ekim tarihinden önce valilik ve emniyet güçleri mitingimizde büyük sorunlar yaşanabileceğini, büyük tedirginlik yaşadıklarını ifade etti. ABD ,Almanya ve Hollanda Büyükelçilikleri vatandaşlarına sokağa çıkmamaları konusunda talimatlar verdi,mailler görderdi. O günkü şartlarda kamuoyunda korku yaratılmaya çalışıldı. Bunun nedeni hem mitingin sönük geçmesi hem de mitingin iptal edilmesi için kamuoyu yaratmaktı. “ açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzbinlerinin bir araya geldiği mitingde bir hastane ayarlaması yapılmadı? Korkuları nedir?”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin terör karşısında boyun eğmeyeceğinin altını çizen Karataş yarın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mitingi ile ilgili Samatya’daki hastanede olağanüstü önlem alındığı bilgisinin geldiğini açıkladı.

Karataş ,“Şimdi dün itibari ile bize gelen bir bilgi var. Devlet milletinin mal ve can güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen , Başbakanın gittiği toplantılarla ilgili güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartılıyor. Bize gelen bilgiye göre yarın Yenikapı’da yapılacak miting için Samatya’da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kroner yoğun bakımı ve diğer servislerinde,acil servisinde olağanüstü çalışma yapılıyor, hastanenin odaları boşaltılıyor” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı bunun rutin bir uygulama olup olmadığının yetkililer tarafından yanıtlanması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

"70'E YAKIN CANLI BOMBA DOLAŞIYOR"

MHP İl Başkanı Karataş,“Milliyetçi Hareket Partisi’nin mitingi öncesinde olağanüstü önlemler alındı, büyük korkular,tereddütler yaşatıldı; 70’e yakın canlı bomba etrafta dolaşıyor,Yenikapı,Taksim,Kabataş’ta dolaşmayın, metro istasyonlarını kullanmayın denildi. Şüpheli gördüklerinde canlı bomba araması yapıldı. Hatta kamyonla miting alanına girecekler bilgisi aldık denilerek Yenikapı’ya giden yollar 3 kilometre kapatıldı. Birçok önlem alındı ama hastanelerde böyle bir önlem alınmadı. Eğer rutin bir uygulama ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzbinlerinin bir araya geldiği mitingde bir hastane ayarlaması yapılmadı? Korkuları nedir?Veya vatandaşta yaratmak istedikleri korku nedir? “ diye sordu.

"FOTOĞRAF DAĞITIYORLAR"

Karataş, devletin partiler arasında ,vatandaşları arasında ayrım yapamayacağını söyledi ve yaratılan korku ve tereddütlerin terörün arzu ve isteklerini yerine getirmekten başka bir şey olamayacağının altını çizdi. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş emniyetin dağıttığı 4 canlı bombanın fotoğrafları ile ilgili de konuştu. Karataş “ Devlet bu canlı bombaları bulun diye vatandaşa fotoğraflarını dağıtıyor. Devlet bunu niçin yapar? Bir daha terörle masaya oturabilmek ve bunu vatandaşa kabullendirmek için yapar. “ dedi. Karataş ,tüm bunların Türkiye’yi yeniden çözüm süreci dedikleri ihanet sürecine mahkum etmek için yapıldığını belirtti “Yüce Türk Milleti’ne diz çöktürmek adına,analar ağlıyor,şehitler geliyor ,vapurda,metroda,metrobüste bomba patlatacaklar diye korku salarak seçim sonrasında terörle masaya oturmak için tüm bunlar yapılıyor. Biz bunları tehdit olarak kabul ediyoruz.bu toplumu gererek,korku salarak yapılan tüm bu olaylara pabuç bırakmayacağımızı buradan ifade ediyoruz” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı