Gaziantep İhracatçılar yeni yıldan umutlu

İhracatçılar yeni yıldan umutlu

Paylaş
İhracatçılar yeni yıldan umutlu

İhracatçılar yeni yıldan umutlu

GAZİANTEP, (DHA) - GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Yeni yılda yeni ihracat rekorları kırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kileci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ihracatçıları olarak 2019'da başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, "Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak 2019 yılının ilk 11 ayında 192 ülkeye 8 milyar 185 milyon 705 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Yılın 11 aylık döneminde 192 ülkeye yaptığımız ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında artış gösterdi. Türkiye ihracatı yılın ilk 11 ayında yüzde 1,8 oranında artarken, bölgemizden yapılan ihracatın yüzde 5 oranında artış göstermesi büyük bir başarıdır. Bu başarıdan dolayı tüm ihracatçılarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Kileci, Aralık ayının da eklenmesi ile 2019 yılını yaklaşık 9 milyar dolar ihracatla kapatacaklarını vurgularken, şöyle devam etti: "Bu artışı istikrarlı olarak sürdürmek büyük bir başarıdır. Yeni yılda çok daha iyi bir ihracat performansı ile ekonomimize güç katacağımızı düşünüyoruz, zira bu performansı artırmak için birçok çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız neticesinde ihracatımızda gerçekleşen artış ile birlikte yeni yılda yeni ihracat rekorları geleceğine inanıyoruz."

Başta ihracatçılar olmak üzere herkesin yeni yılını kutlayan Kileci, yeni yılla ilgili dileklerini şöyle ifade etti:

"Yeni yılla birlikte ülkemizde ve bölgemizde güvenliğin ve refahın artmasını temenni ediyorum. İhracatçı Birlikleri olarak yeni yıla, kendimizi yenileyerek, eğitim ve dönüşüm vizyonumuzu genişleterek başlıyoruz. Birliklerimiz bünyesinde istihdam edilen genç zihinlerle ihracat ve eğitim yol haritamızı çizdik. 2020 yılı bizim için, yurtdışında çok daha aktif hareket ettiğimiz; bölgemizde eğitimlerimizi artırdığımız ve çok daha verimli hale getirdiğimiz bir yıl olacak. Fuar katılımlarımızı, sektörel ticaret heyetlerimizi ve alım heyetlerimizi çok daha sık gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bununla ihracatçımızın yurtdışı pazarları ile bağını daima güncel tutmaya çalışacağız. İhracatı 9 milyar dolara yaklaşan ve çok daha büyük bir ihracat potansiyeline sahip bölgemize bu gibi eğitim yatırımları yapmaktan gurur duyuyoruz. 2020 yılı ile birlikte ülkemizin ve Bölgemizin daha müreffeh bir ekonomiye kavuşmasını; esenlik ve bereket içinde geçen, bölgesel ve küresel barışın sağlandığı bir yıl olmasını diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı