Ekonomi İhracatçıya kredi müjdesi

İhracatçıya kredi müjdesi

Paylaş
İhracatçıya kredi müjdesi

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Eximbank'ın ihracatçılara kullandırdığı orta ve uzun vadeli kredileri bu yıl 10 kat artırarak, 150 milyon dolardan 1 milyar 450 milyon dolara çıkardıklarını söyledi

1 MİLYAR 450 MİLYON DOLARA ÇIKTI

Haberin Devamı

Ergün, ülke alıcı kredilerini de 27 milyon dolardan 1 milyar dolara yükselttiklerini belirtti. Türkiye Makine Sanayi Buluşması’nın açılışında konuşan Ergün, “Bu kredilerden ağırlıklı makine sektörünün yararlanması görüşü de kabul edilmiştir. Her yıl bu alanı daha da genişletmekte kararlıyız” diye konuştu.

AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ

Sanayi vizyonunu, ‘orta ve yüksek teknolojili ürünlerde Avrupa’nın üretim, üssü olmak’ şeklinde belirlediklerini açıklayan Ergün, “Bunu yapmak için 2013’e kadar atacağımız adımları da tespit ettik. Hukuki düzenlemeler, yapısal tedbirler, finansal araçlar, araştırma-geliştirme, insan kaynakları, pazarlama, dış ticaret ve tanıtım başlıkları altında bir eylem planı hazırladık. Eylem planını sektör temsilcilerinin görüşlerini alarak masaya yatıracağız ve son şeklini vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AR-GE MERKEZİ İÇİN KÜÇÜKLERE KOLAYLIK

Milli Eğitim Bakanlığı ile de ortak çalışma yürüttüklerini dile getiren Bakan Ergün, “Türkiye’de CNC tezgahı (Her türlü malzemenin bilgisayar komutuyla işlendiği tezgah) olmayan meslek lisesi ve teknik lise bırakmayacağız” dedi.

Araştırma-geliştirme (ar-ge) merkezi kurulması için en az 50 personel gerektiğini söyleyen Ergün, küçük işletmelerin birleşerek, ortak ar-ge kurmasına imkân veren bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “Bu düzenlemeden sonra makineciler konuya ağırlık verecektir” dedi.