Ekonomi İhracatın 5'te 1'ibeş birlikten

İhracatın 5'te 1'ibeş birlikten

Paylaş
İhracatın 5'te 1'ibeş birlikten

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren 5 ihracatçı birliği 2009 yılında, Türkiye ihracatının yaklaşık 5'te 1'ini gerçekleştirdi

TÜRKİYE 100 MİLYARI AŞTI

Haberin Devamı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB), Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Sebze Meyve Mamulleri İhracatçıları Birliği (USMMİB) 2009’da Türkiye ihracatının 5’te birini gerçekleştirdi. Türkiye, son iki aydaki toparlanmayla yıl sonunda 101 milyar 629 milyon dolarlık ihracata ulaştı.

REKABET KOŞULLARI FARKLI

UİB Koordinatör Başkanı ve UTAYSİB Başkanı Ferit Sünneli, UTAYSİB’in 15.4 milyar dolar, UTİB’in 853.4 milyon dolar, UHKİB’in 459.1 milyon dolar, UYMSİB’in 107 milyon dolar ve USMMİB’in ise 174 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bilgisini verdi. UİB olarak 2009’da 17.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Sünneli, “İhracat için önce üretim olması, üretim için de çarkların dönmesi gerekir. Türk ihracatçısı rakipleriyle aynı koşullarda rekabet edemiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı