Gündem İhtiyaç sahiplerine kurbanlık hediye edildi

İhtiyaç sahiplerine kurbanlık hediye edildi

Paylaş
İhtiyaç sahiplerine kurbanlık hediye edildi

Adana'da, tespit ettikleri ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevi yapan Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 30 aileyi kurbanlık sahibi yaptı

Özellikle, kocalarını kaybeden ihtiyaç sahibi kadınlar ile yetim çocukları tespit eden dernek yöneticileri, onları bölgenin hayırsever insanlarıyla buluşturdu. Hayırsever insanların pazardan satın aldığı 30 koyun Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katılımıyla ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Kurbanlık teslim töreninde, duygu dolu anlar yaşandı. Babasını 4 yıl önce kaybeden 9 yaşındaki Durdu Melek Can, "Baban nerede?" sorusuna "Babam öldü. Babam şimdi cennette" diye karşılık verdi.

'KOCAM HAYATTAYKEN DE KURBAN ALAMADIK'


12 yaşındaki ablası Asiye Can ise, davetlilerle birlikte ellerini açarak babası için dua okudu. Çocukların annesi Ayşe Can da, maddi durumları iyi olmadığı için kocası hayattayken de kurbanlık alamadıklarını söyledi. Ayşe Can, kurbanlık hediye eden hayırseverlere teşekkür ederken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Hüseyin Avni Coş da hayırseverlere ihtiyaç sahiplerine kurbanlık hediye ettikleri için teşekkür ederken Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım da 12 yıldır ihtiyaç sahipleri ile hayırsever arasında köprü görevi yaptıklarını söyledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)