Kızılören İhtiyaç sahiplerine özel araç

İhtiyaç sahiplerine özel araç

Paylaş
İhtiyaç sahiplerine özel araç

İhtiyaç sahiplerine özel araç

Ahmet DAĞLI/KIZILÖREN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören ilçesinde yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçları belediyenin Sosyal Hizmet Aracı sayesinde karşılanıyor.

Kızılören Belediyesi tarafından tahsis edilen Sosyal Hizmet Aracı yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlık ve pazar hizmetleri olmak üzere birçok ihtiyacını karşılıyor. Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar belediyeyi aramaları durumunda araç şoförü Süleyman Eser, gelen telefon ve aciliyet sırasına göre vatandaşları evlerinden alarak pazar, hastane gibi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra tekrar evlerine bırakıyor. Rahatsızlanan Emine Albayrak (70) da bu araçla evinden alınıp, önce aile hekimine muayenesini olduktan sonra ilaçları da alınarak evine bırakıldı.

Süleyman Eser, "Sosyal Hizmet aracımız 2016 yılından itibaren ilçemizdeki yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine hizmet vermekte. Belediyemizi aramaları durumunda Sosyal Hizmet Aracımız kişileri evden alıp, hastane veya sağlık ocaklarında muayenelerini yaptırıp, eczaneden ilaçlarını alarak evlerine bırakmakta. Yine cumartesi günleri ilçemizde kurulan pazara da gelemeyen vatandaşlarımızı getirip, ihtiyaçlarını aldıktan sonra evlerine bırakmaktayız. Amacımız Kızılören'de daha huzurlu bir yaşam ve daha temiz bir ortam sağlamaktır" dedi.

Emine Albayrak, "Rahatsızlandığımda belediyeyi arıyorum. Beni bu araçla evden alıyorlar. Sağlık ocağında muayene oluyorum. Daha sonra eczaneye gidiyoruz. Eczaneden ilaç alıyoruz. Evime indiriyorlar. Pazara giderken de götürüp getiriyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı