Gündem 'İKG Hatıra Ormanı'na fidanlar dikildi

'İKG Hatıra Ormanı'na fidanlar dikildi

Paylaş
'İKG Hatıra Ormanı'na fidanlar dikildi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı'nın kamuoyunda görünürlüğünü daha da arttırmak, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi'nin çevre duyarlılığını yansıtmak, gelecek kuşaklara da kalan bir farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulan 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Hatıra Ormanı'nın fidan dikme töreni 27 Nisan 2016 tarihinde yapıldı

Törende bir konuşma yapan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Béla Szombati, “Bugün, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kapsamlı işbirliğinin nesiller boyunca göstergesi olacak olan bu olağanüstü etkinlikte, sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. 2,000 ağaç dikiminin büyük bir sembolik önemi vardır: Bu, bıraktığımız ekolojik izleri silmeye yönelik bütüncül yaklaşımın ve sürdürülebilir çevreye olan bağlılığımızın bir yansımasıdır. Ayrıca istihdam, eğitim ve sosyal içerme alanındaki ortak çabalarımızın da tanınması anlamına gelmektedir” dedi.

Haberin Devamı

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi amacıyla AB'nin Türkiye'ye 2007-2013 dönemi için sağladığı 475 milyon euro'luk yardımın pek çok kişinin hayatını değiştirdiğini ifade eden Szombati, “Sağlanan eğitimler, rehberlik ve iş bulma desteği neticesinde istihdam olanakları artmıştır. Potansiyellerini ve hedeflerini tam olarak gerçekleştirebilmeleri için, kadınları ve erkekleri güçlendiriyoruz. Romanlardan, engellilere ve eski hükümlülere kadar uzanan çok çeşitli grupların durumlarının iyileştirilmesi, istihdam ve eğitim koşullarının geliştirilmesi, onlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve böylece onların başkaları ile aynı muameleyi görmeleri için birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

T.C. Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da törende yaptığı konuşmada, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Hatıra Ormanı’nın “Bakanlığımızın çevre duyarlılığını” yansıttığını ifade ederek, şunları söyledi: “Avrupa Birliği ile işbirliği çerçevesinde Bakanlığımızın, ‘Sözleşme Makamı’ olduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında tahsis edilen toplam 509 milyon Avroluk fon, hem ulusal düzeyde kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen operasyonlar; hem de üniversiteler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler gibi kurumlar tarafından yerelde uygulanan hibe projeleri aracılığıyla kullanılmaktadır. Bakanlığımızın istihdam, eğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme alanlarında uyguladığı bu projeler ile genç istihdamının desteklenmesi, mesleki eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması, yoksul ailelerin çocuklarının okula devam etmesi şartıyla ailelerine destek verilmesi, kayıtlı istihdamın teşviki, evde çocuk bakım hizmetlerinin desteklenmesi, üniversite öğrencilerinin öğrenimlerinin desteklenmesi, hayat boyu öğrenme imkânlarının geliştirilmesi ve dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına katılımı ve toplumsal entegrasyonu konularında 700 binden fazla vatandaşımız desteklenmiştir.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından katılımcılar 2 bin ağaçtan oluşacak Hatıra Ormanı için ilk fidanları dikti. “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi ve Operasyon Faydalanıcılarının Kurumsal Kapasitesinin Desteklenmesi, Bilgilendirme ve Tanıtım Teknik Yardım Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya üst düzey kamu yöneticileri ve çeşitli büyükelçiliklerin temsilcileri de katıldı.


T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın paydaşları ile geliştirdiği İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, Avrupa Birliği tarafından aday ülkelere sağlanan mali yardımların çerçevesini oluşturan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) yoluyla aktarılan kaynakların ve bunlara eklenen ulusal kaynakların etkin kullanılmasını amaçlamaktadır.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın öncelik alanları istihdam, eğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme olarak belirlenmiştir. Bu amaçla kadınlar, gençler ile engelliler, eski mahkûmlar, Romanlar, yerinden olmuş kişiler, gecekondu bölgesinde yaşayan yoksul bireyler gibi dezavantajlı kişilerin istihdama kazandırılması, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, işçi ve işverenlerin değişen küresel koşullara uyum yeteneğinin artırılması gibi tematik alanlara proje bazlı destek verilmektedir.

Haberin Devamı