Hayvanlar - Çevre İki ayrı kedi, iki ayrı hayat
Paylaş
İki ayrı kedi, iki ayrı hayat

Tokat'ta sıcacık evinden dışarıyı seyreden bir kedi ile soğukta pencerenin pervazında oturan bir sokak kedisini görenler “Ayrı dünyanın kedileri gibiler” yorumunu yaptı. Bu arada havaların soğuması sokak hayvanları için çetin yaşam şartlarının başlaması demek. Sokaklarınıza bir kap su ve bir kap mama bırakmayı unutmayın lütfen.

Tokat’ta sahipli kediler soğuk kış günlerini sıcak ev ortamında geçirirken, sokak kedilerinin onlar kadar şanslı olmadığını gösteren kare objektiflere yansıdı. Behzat Bulvarı’nda bir apartmanın giriş katında pencere önüne çıkan sokak kedisi ile ev kedisi görenlerin dikkatini çekti. İçeride sıcak ortamda olan kedi ile dışarıda soğuk havada cam kenarında üşüyen kedinin görüntüsü görenleri üzdü. Yoldan geçen kimi vatandaşlar, sokakta olan kedi özgür olsa da evde sıcak ortamda bulunan kedinin kış mevsiminde daha şanslı olduğunu söylediler. Vatandaşlardan Sinan Çiçek, "Dışarıda olan özgür olsa da, evi olmadıktan sonra özgürlük de bir şey ifade etmiyor. Dışarıda özgür karnını doyurdu ama soğuk. Öbürü içeride sıcak, istediği zaman da gezebilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kışın sokak hayvanlarını unutmayın. Özellikle şehir hayatında korunacak yer bulamayan sokak hayvanları için kapınızın önüne yemek ve temiz su bırakmayı ihmal etmeyin. Karton kutulardan kolaylıkla kedi ve köpek evi yapabilir, üzerine ekleyeceğiniz bir tente ile su geçirmez hale getirebilirsiniz. Bu sayede sokak hayvanları sıcak kalabilecekleri bir ortama sahip olacaklardır.