Türkiye (Son Dakika) Niğde'de bir dağcı çığ altında kaldı

Niğde'de bir dağcı çığ altında kaldı

Paylaş
Niğde'de bir dağcı çığ altında kaldı

Niğde'nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağı'na tırmanış yapan 2 dağcıdan biri çığ altında kaldı

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda zirve tırmanışı yapan 2 dağcının üzerine çığ düştü. Dağcılardan biri çığ altında kaldı.

Haberin Devamı

Bölgeye sevk edilen Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve AFAD ekipleri, dağcılara ulaşmak için Mümtaz Çankaya Dağevi'nden yola çıktı.

Adana'dan bölgeye havalanan askeri helikopter de arama çalışmalarına destek veriyor.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Niğde’nin Demirkazık dağında tırmanış sonrası inişe geçerken çığ düşmesi sonucu kaybolan dağcının kimliği belli oldu.

Demirkazık Eznevit mevkinde Mustafa Kemal Karakoç ve Hilal İşcan tırmanışa geçti. İddiaya göre, Mustafa Kemal Karakoç’un üzerine tırmanış sırasında çığ düştü. Diğer dağcı hemen 155 jandarma ekiplerine bilgi verdi. Jandarma hemen Kriz masası kurarak dağcıların bulunduğu bölgeyi tespit etti. Adana’dan gönderilen askeri helikopter Demirkazık dağ evinde bulunan AKUT, UMKE ve JAK ekiplerini alarak bölgeye indirdi.

Haberin Devamı

Kadın dağcı Hilal İşcan’ın beyanına göre arkadaşı Mustafa Kemal Karakoç’u düştüğü bölgede göremediğini söyledi.

Kurtarma ekipleri bölgede dağcı Karakoç’u arama çalışması yapıyor. Çalışmanın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar'da çığ düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıkları belirtildi.

AKUT Niğde Basın Sözcüsü Cavit Ünlü de gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 civarında iki kişinin dağda mahsur kaldığı ihbarının geldiğini ifade ederek, "İhbarda birinin düştüğü ve çığ altında kaldığından bahsedildi. Helikopterin gelmesini bekliyoruz. Helikopter geldiğinde 4-5 kişilik ekip hareket edeceğiz. Önce sağ olan Hilal'i bulup, ondan sonra da düşen arkadaşın yanına varmaya çalışacağız." dedi.