Gündem İki kız kardeşin ölümünün arkasından aile içi istismar çıktı!

İki kız kardeşin ölümünün arkasından aile içi istismar çıktı!

Paylaş
İki kız kardeşin ölümünün arkasından aile içi istismar çıktı!

Afyonkarahisar’da evlerinde ölü bulunan iki kız kardeşe yapılan otopside, ateşli silahla öldürüldükleri belirlenen kardeşlerden birinin 5 aylık hamile olduğu tespit edilmişti. Dinar ilçesi Çayüstü köyünde silahla öldürülmüş olarak bulunan kız kardeşlerin, ağabeyleri tarafından 4 yıldır cinsel istismara uğradıkları, bu durumu anne ve babalarına anlattıkları için öldürüldüğü ortaya çıktı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Çayüstü köyü merkezine yaklaşık bir kilometre mesafedeki evde, dün öğle saatlerinde Aysel Şahin (20) ve Hatice Şahin (16) kardeşleri, silahla vurulmuş halde bulan yakınları, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kardeşlerin yaşamlarını yitirdiklerini belirledi. Jandarmanın yaptığı incelemede de 2 kardeşin başlarından vurularak öldürüldüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

Kız kardeşlerin cansız bedenleri, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken jandarma, köye giriş ve çıkışları kapattı. Ardından da mahkemeden alınan arama kararı ile Cumhuriyet savcısı gözetiminde köydeki evlerde arama yaptı.

AĞABEY İTİRAF ETTİ

Jandarma olayın ardından anne baba ile 4 kardeşi ifadeye aldı. Kardeşlerin en büyüğü olan Bayram Şahin (21) ise gözaltına alındı. Şahin, sorgusunda kardeşlerini öldürdüğünü itiraf etti. Bayram Şahin'in ifadesi doğrultusunda çifte cinayette kullanılan tabanca olay yerine yaklaşık 700 metre mesafede toprağa gömülü olarak bulundu.

Aysel Şahin-Hatice Şahin

4 YIL SÜREN İSTİSMAR

Öte yandan Aysel ve Hatice Şahin kardeşlerin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Dinar Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Yapılan otopside Aysel Şahin'in 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ağabey Bayram Şahin

KIZ KARDEŞİ HAMİLE KALINCA...

Elde edilen bilgiler doğrultusunda gözlem altında bulunan anne-baba ve ağabey ile yapılan mülakatta; verdikleri çelişkili ifadeler ve Adlı Tıp'tan alınan bilgiler neticesinde gözlem altında bulunan ağabey Bayram Şahin'in maktuller ile 2015 yılından beri cinsel birliktelik yaşadığı, Aysel Şahin'in hamile kalmasına sebep olduğu öğrenildi. İstismar mağdurları olan iki kız kardeşin ağabeyleri ile yaşadıkları cinsel birliktelikleri anne ve babalarına söylemelerinden dolayı şüpheli Bayram Şahin, bir gün önceden cinayeti planlayarak tek başına işlediğini itiraf etti. Suça konu tabanca, şüphelinin yer göstermesi sonucu olay yerinden yaklaşık 700 metre uzaklıkta boş tarla içinde toprağa gömülü vaziyette bulundu. Dinar Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine şüpheli 1 kişi gözaltına alındı.

YAN YANA DEFNEDİLDİLER

Kız kardeşlerin cenazeleri, yakınları tarafından Dinar Devlet Hastanesi'nden alınarak Çayüstü köyüne getirildi. Baba evinin önünde helallik alındıktan sonra cenazeler, köy mezarlığına götürüldü.

Dün gözaltına alınan, bugün de serbest bırakılan baba Nihat Şahin geldikten sonra öğle saatlerinde cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası kız kardeşler, aynı cenaze aracıyla köy mezarlığına götürülerek yan yana toprağa verildi. Anne Elif Şahin ise rahatsızlandığı için cenazeye katılamadı.

Haberin Devamı

Cenazede, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile Dinar Belediye Başkanı AK Parti'li Nihat Sarı da yer aldı.