Gündem İki parti birden teklif verdi! Gözler Meclis'te

İki parti birden teklif verdi! Gözler Meclis'te

Paylaş
İki parti birden teklif verdi! Gözler Meclis'te

EYT sorununun giderilmesini bekleyen yüz binler "Kanun teklifi Meclis'ten geçti mi?" sorusuna yanıt arıyor. İki parti birden teklif verdi, gözler Meclis'te. İşte detaylar...

Emeklilikte yaşa takılanlar, Meclis'in açılmasıyla birlikte gelişmeleri yakından takip ediyor. Partilerin EYT ile ilgili talepleri, kanun tekliflerinin ne aşamada olduğu yüz binler tarafından araştırılıyor. İşte EYT ile ilgili son gelişmeler...

Haberin Devamı

İBRAHİM KALIN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "(Emeklilikte yaşa takılanlar) Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Meclis'te yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi." dedi.

CHP TOPLANTI TALEP ETTİ

Konunun bugünlerde sıklıkla gündeme gelmesiyle birlikte partililer de taleplerini Meclis'e iletmeye başladı. Dün CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi amacıyla TBMM Başkanlığı'na sevkedilen kanun tekliflerinin derhal görüşülmesi amacıyla Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı'nı toplantıya çağırdı.

Haberin Devamı

MHP'Lİ ARZU ERDEM'DEN KANUN TEKLİFİ

CHP'nin ardından bir hamle de MHP'den geldi. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem EYT için kanun teklifi verdi. Erdem TBMM'de "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun tekliflerimizi verdik. Türk milletinin nerede sorunu varsa bununla ilgili çözümlerin mutlaka bulunacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.