Türkiye (Son Dakika) İki polis ile emekli uzman çavuş gasptan tutuklandı

İki polis ile emekli uzman çavuş gasptan tutuklandı

Paylaş
İki polis ile emekli uzman çavuş gasptan tutuklandı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde web sitesi kurmak için anlaştığı kişiye 8 bin lira verip hizmet alamadığı gerekçesiyle ev basıp gasp yaptığı öne sürülen Umut Ö., ile kendisine yardım eden emekli uzman çavuş Veysel A., 64'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

Olay sırasında evin dışında bekleyip kendilerine yardım ettikleri iddia edilen iki polis memuru da tutuksuz geldikleri duruşmada 28'er yıl hapis cezasına çarptırılınca cezaevine gönderildi.

Olay, 28 Kasım 2015 tarihinde meydana geldi. Emlakçı Umut Ö., web sitesi kurması için İsmail G.'ye 8 bin TL peşin verdiğini ancak parayı da hizmeti de alamadığını öne sürdü. Umut Ö., sitesini kurmayan İsmail G. ile çalışanı Özlem Özgür I.'nın evlerini yanına arkadaşı emekli uzman çavuş Veysel A.'yı da alıp bastı. Bu sırada emekli uzman çavuş Veysel A.'nın arkadaşları polis memurları Engin G. ve İbrahim Ü. ise destek amacıyla araçlarıyla dışarıda bekledi. Umut Ö. ve Veysel A. bastıkları evden para, kamera ve cep telefonlarını gasp edip ayrıldı. Şikayet üzerine gözaltına alınan Umut Ö. ve Veysel A. tutuklanırken, onlara yardım eden Buca Asayiş Ekipler'de görevli polis memurları Engin G. ile İbrahim Ü. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki polis daha sonra açığa alındı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, gasp edildiklerini öne sürenler şikayetçi oldu, zanlıların tabanca kullanarak kendilerini kelepçelediğini, evde arama yaptığını anlattı.

Sanıklardan emlakçı Umut Ö. de ifadesinde, "İsmail G. ile web sitesi kurması için 12 bin TL 'ye anlaştık. 8 bin TL'yi peşin verdim. Haftalar geçti sitemi kurmadı. Dolandırıldığımı anladım. Veysel ile önce işyeri ve ev olarak kulanılan yere gittik. Veysel, arkadaşları olan polis memurları İbrahim ve Engin'i de telefonla aradı. Polislere, dolandırıldığımı söyleyip 'bizimle gelebilir misiniz?' diye sordum. Ancak onlar bizimle gelmedi. Evde bulunan altın, para ve kamerayı kendileri verdi. Biz kimseyi gasp etmedik" dedi. Sanık emekli uzman çavuş Veysel A., “Umut telefonla aradı. Bir kişiden 10 bin TL alacağı olduğunu söyledi. Polis memurları otomobilin içerisinde oturup bizi bekledi. İşimiz bittikten sonra polis memurlarına teşekkür edip oradan ayrıldık" dedi.

Polis memuru İbrahim Ü., “Veysel telefonla arayıp belirttiği yere gelmemi istedi. Engin'in otomobiliyle onun söylediği yere gittik. Veysel 'bizi dolandıran şahsın iş yerini bulduk, paramızı istemeye gideceğiz, siz buralarda bulunursanız, biz kavga edersek yardımcı olur musunuz?' dedi. Biz de kendisine yardımcı olamayacağımızı söyleyip oradan ayrıldık. Biz hiçbir olaya karışmadık. Beraatimi istiyorum" dedi. Diğer polis memuru Engin G., aynı yönde ifade verdi.

Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Umut Ö. ve Veysel A. ile tutuksuz yargılanan polis memurları Engin G., ve İbrahim Ü. avukatlarıyla katıldı. Sanıklar son sözlerinde beraat ve tahliyelerini istedi. Hakim Erhan Atlı başkanlığındaki mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Umut Ö. ve Veysel A'yı 64'er yıl, tutuksuz yargılanan polis memurları Engin G., ile İbrahim Ü.'yü, 28'er yıl hapis cezasına çarptırıp, tutukladı. İki polis memuru meslektaşları tarafından cezaevine götürüldü. Sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı