Gündem İkinci kez denizin ortasında doğum yaptı!

İkinci kez denizin ortasında doğum yaptı!

Paylaş
İkinci kez denizin ortasında doğum yaptı!

Avşa Adası'nda doğum yaptırabilecek doktor olmayınca, Mine Temel'i deniz ambulansıyla Balıkesir'e götürmek istediler. Ancak hava şartları yüzünden o da gelemeyince genç kadın, kıyı emniyetine bağlı bir botla Erdek'e götürülmek istendi. Karaya çıkmadan doğum başlayınca, Mine Temel kızını botta dünyaya getirdi. Bu, denizin ortasında doğan ikinci çocuğu oldu

4 çocuk annesi Temel, daha önce de deniz ambulansıyla Erdek'e doğuma giderken denizin ortasında bir bebek dünyaya getirmişti.

Haberin Devamı

Balıkesir'in ada olan Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda oturan ev kadını Mine Temel, 4 çocuğunun 2'sini doğuma giderken denizin ortasında botta dünyaya getirdi.

Avşa Adası'nda yaşayan 4 çocuk annesi Mine Temel, üçüncü çocuğu Murat'ı da (sol başta) denizin ortasında dünyaya getirmişti.

1.5 YIL ÖNCE DE OĞLU DENİZ ORTASINDA DOĞDU

Mine Temel, 1.5 yıl önce doğum sancıları başlayınca Avşa Adası'nda doğum yaptıracak doktor bulunmadığı için deniz ambulansı ile Erdek'e getirilirken, denizin ortasında erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası Erdek Devlet Hastanesi'nde muayene edilen Mine Temel Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeği burada bir süre müşahade altında tutulan Mine Temel, Murat adını verdiği oğlu ile Avşa Adası'na döndü.

Haberin Devamı

YİNE DENİZİN ÜZERİNDE DOĞUM

Bu kez dördüncü çocuğuna hamile kalan Mine Temel doğum sancıları tutunca deniz ambulansı ile Erdek'e getirilmek istendi. Denizin dalgalı olması yüzünden Mine Temel'in ambulans yerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KIYEM-3 Botu ile 112 sağlık görevlilerinin kontrolünde Erdek'e götürülmesine karar verildi.

BEBEĞE DENİZ ADI VERİLDİ

Yolculuk sırasında doğum sancıları artan Mine Temel, Erdek'e 5 mil kala KIYEM-3 Botu'nda yanında bulunan sağlık görevlilerinin yardımı ile kız bebek dünyaya getirdi. Mine Temel, sağlıklı olan kızı ile birlikte Erdek Devlet Hastanesi'ne getirilip burada olası bir enfeksiyona karşı müşahade altına alındı. İki gün hastanede yatan Mine Temel, inşaatlarda usta olarak çalışan eşi Veli Temel tarafından Erdek'ten alınıp Deniz adını verdikleri kızları ile Avşa'ya gittiler.

Denizin ortasında ikinci doğumunu yapacağını hiç düşünmediğini söyleyen Mine Temel, mahalle olan Avşa Adası'nda kadın doğum uzmanının olmamasının büyük sıkıntıya yol açtığını, doktor bulunsaydı iki bebeğini de denizin ortasında dünyaya getiremeyceğini söyledi.

AA