Siyaset 'İkisini de döversem konu kapanır'
Paylaş
'İkisini de döversem konu kapanır'

Kürşad Tüzmen, kendisine atılan 'intikam kafası' için dava açacağını, konunun kapanması için ancak CHP'li Aydın Ayaydın ve oğlu Gökhan Ayaydın'ı dövmesi gerektiğini söyledi

Sheraton Oteli’ndeki bir düğünde CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın oğlu Gökhan Ayaydın’ın eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e kafa atması mahkemelik oluyor. Tüzmen, saldırı için dava açacağını belirtirken, “Ben dava açmazsam da konu zaten davalık olacak. Çünkü herkesin gözü önünde olan bir olay. Gökhan Ayaydın ile birlikte kavgaya karışan arkadaşları polis tarafından aranıyor. Saklanıyorlar. Cep telefonlarının bataryalarını bile çıkarmışlar. Hangi delikte saklanıyorlarsa karşıma çıksınlar” dedi.

Aydın Ayaydın’ın kavga sonrasında yaptığı açıklamaları şık bulmadığını belirten Tüzmen, “Benim tahrik edecek, gıcık edecek bir bakışım ya da davranışım söz konusu değil. Ancak o gelinini, olmaması gereken insanları bu olaya dahil etti. Bütün husumeti Gümrük Başyardımcısı Cengiz adlı akrabasını bakanlığım döneminde görevden aldırmama dayanıyor. Ondan sonra benim, uluslararası anlaşmalar, hükümetin bakanlar kurulu, gizli karar ve belgeleri ile hareket ederek yaptığı uluslararası anlaşmaları, ihaleleri sanki yolsuzluk yapılmış gibi yansıtıyor” diye konuştu.

KAMUOYU ÖNÜNDE DÖVÜŞELİM

Tüzmen, bu konunun siyasi kan davasına dönüşmesi konusundaki soruya, “Gördüğüm gün baba-oğul, ikisini birden döveceğim. İster oğlu gelsin, ister ikisi gelsin, hatta bir kardeşleri var üçü birden çıksın karşıma. Kamuoyu önünde dövüşelim. Eğer onlar beni üçü birden döverlerse helal olsun der, geçerim. Eğer onlar dayak yerse sessizliğe bürünsünler. Ancak öyle kapanır” yanıtını verdi.

Aydın Ayaydın ise yaşanan olayları tasvip etmediğini belirterek, “Üzüntü duyuyorum. Bu yaşananlar ne bana ne Tüzmen’e yakışır. Bundan sonra devam etmesi hoş olmaz. Benim için bu konu kapandı. Eğer dava açarsa kendi takdiri. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuka saygımız sonsuzdur. Benim cephemden bu olay kapanmıştır. Bir husumet gütmüyorum. Tasvip etmediğim şeyler yaşandı ve geride kaldı” diye konuştu.

Haberin Devamı