Türkiye (Son Dakika) 'İkiz kartla' 300 bin liralık vurgun

'İkiz kartla' 300 bin liralık vurgun

Paylaş
'İkiz kartla' 300 bin liralık vurgun

İstanbul'da ATM'lere aparat koyarak kart bilgilerini kopyalayan, yerleştirilen kameralarla da müşterilerin şifresine ulaşan bir şebeke çökertildi. Yaklaşık 6 aydır sürdürülen çalışmada şebekenin yaklaşık 300 bin liralık dolandırıcılık yaptığı tespit edildi

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce banka ATM’lerine kopyalama aparatı yerleştirip müşterilerin kart bilgilerini ele geçiren bir şebekeyi belirledi.

Haberin Devamı

Kredi kartı yuvasına kopyalama aparatı yerleştiren para çekme bölümüne ise gizli kamera koyan şüphelilerin, müşterilerin kartını kopyalayıp kamera vasıtasıyla da şifreleri ele geçirdiklerini belirledi. Ele geçirilen bilgilerle müşterinin kartı ile ayrı özelliği taşıyan ikiz kart oluşturan şebeke üyelerinin, ikiz kartlarla para çekip ve alışveriş yaptıklarını tespit etti.

Yapılan çalışmanın sonuçlanmasının ardından tespit edilen şüphelilere yönelik Kağıthane, Güngören ve Eserler’de operasyon düzenlendi, 6 kişi gözaltına alındı.

KART KOPYALAMA APARATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Bilişim polisi tarafından şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 2 kart kopyalama cihazı (encoder), 1 kart printer cihazı, ATM’lerden kart kopyalamada kullanılan 9 adet aparat ve kamera düzeneği, 2 bilgisayar, 1 hard disk, 37 manyetik şeritle banka kartı, 2 cep telefonu ele geçirildi. Malzemelerin çoğu 2 kişinin gözaltına alındığı bir depoda ele geçirilirken, yapılan aramalar polis kamerasına da yansıdı.

Haberin Devamı

300 BİN TL HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİLER

Polisin yaptığı incelemelerde, kart kopyalayarak müşteri bilgilerini ele geçiren şebekenin yaklaşık 300 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

PARA ÇEKME ANLARI KAMERALARA YANSIDI

Yapılan operasyonda, gözaltına alınan 3 şüphelinin banka ATM’lerine aparat yerleştirme anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Emniyetin basın mensuplarıyla paylaştığı o görüntülerde, bir şüphelinin banka ATM’sine gelmesi, önce kart yuvasına kopyalama aparatını yerleştirmesi, daha sonra da para çekme bölümüne kamera yerleştirmesi görülüyor. Bir başka kamera görüntüsünde ise elinde çanta bulunan bir şüpheli ATM’ye geliyor. Şüpheli yanında getirdiği kopyalama aparatını ve gizli kamerayı ATM’ye yerleştiriyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Polisin gözaltına aldığı 6 şüpheliden 2’si savcının verdiği kararla emniyetten serbest kalırken, 4 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bu gün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8678","8678","201301","8678-10.jpg");

Haberin Devamı

Habip ATAM / İSTANBUL, (DHA)