İkizdere İkizdere’de sigara izmariti atana 351 TL ceza

İkizdere’de sigara izmariti atana 351 TL ceza

Paylaş
İkizdere’de sigara izmariti atana 351 TL ceza

İkizdere’de sigara izmariti atana 351 TL ceza

Aytekin KALENDER/İKİZDERE, (Rize), (DHA) - RİZE’nin İkizdere ilçesinde belediye tarafından alınan kararla sokağa izmarit atan vatandaşlara 351 TL idari para cezası verileceği açıklandı.

Biz temizlemekle mükellefiz ama halkın da kirletmemekle mükellef olduğunu söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, “İlçemizde turizm istiyorsak önce bunun en önemli alt yapısı olan temizlikten başlamalıyız. Çevre temizliği konusunda hiç tavizimiz yok ve uygulamalarımız zamanla sertleşerek devam edecek. Yeni yılda ilçemizde sokağa sigara izmariti atma yasağı geliyor. 5326 sayılı kabahatler kanunu göre ceza uygulanacağının kararını aldık. Cumhuriyet Caddemiz üzerinde önceden çöp kovalarımız yoktu. Ancak bizim dönemimizde İkizdere’yi turizm üzerine kurgulayacağımızın sözünü vermiştik. Bunun için ilk önce ilçe umumi tuvaletlerimizi yeniden modern bir şekilde imar ettik. Cadde bina cephelerini yerel mimariye uygun hale getirdik. İlçemizin girişinde kura-i seba isimli mini bir park yapım aşamasındayız. Turizm temizlik ile olur bu alt yapıyı ilçemize yerleştirmek zorundayız” dedi.

Yeni yıldan itibaren temizlik konusunda özellikle sigara izmariti ile mücadele edeceklerini belirten Başkan Karagöz, “Sokağa sigara izmariti atan kim olursa olsun 5326 sayılı kabahatler kanunu göre ceza uygulayacağız ve cezası 351 Türk Lirası’dır. Bu konuda MOBESE kameralarından da destek alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı