Türkiye (Son Dakika) İkizini kurtarmak isterken...

İkizini kurtarmak isterken...

Paylaş
İkizini kurtarmak isterken...

Bursa'da gölette balık tutmak isterken ayağı kayıp suya düşen 18 yaşındaki Hakan Şentürk ile ikizini kurtarmak için suya atlayan Gökhan Şentürk boğularak yaşamını yitirdi

İnegöl ilçesi Akhisar Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki ikizler Hakan ve Gökhan Şentürk komşuları 65 yaşındaki Ferhat Ali Kılıç ile birlikte balık tutmak için öğle saatlerinde Kestel ilçesi Babasultan Köyü’ndeki gölete gitti.

Haberin Devamı

Bir süre balık tutan ikiz kardeşlerden Hakan Şentürk, elindeki oltayı gölete atmak istediği sırada ayağı kayarak suya düştü. Hakan Şentürk su içinde çırpınmaya başlayınca ikiz kardeşi Gökhan Şentürk’te suya atladı.

BİRLİKTE BOĞULDULAR

Yüzme bilmeyen ikiz kardeşler birbirlerine sarılarak çırpınmaya başladı. Bir süre sonra su üzerinde kaybolan ikiz kardeşleri göremeyen Ferhat Ali Kılıç durumu jandarmaya bildirdi. Yalova’dan çağırılan deniz polisleri gölete girerek ikizlerin cansız bedenlerini sudan çıkardı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere ikizlerin cesetlerini Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırdı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürülen Ferhat Ali Kılıç "Biz birlikte balık tutmaya geldik, ikizler benden 10 metre ilerideydiler, ben gölete attığım oltayı toplarken ikizleri suda birbirlerine sarılmış halde gördüm, birbirlerini kurtarmaya çalışıyorlardı, ben de yüzme bilmediğim için suya giremedim, sonra suyun üzerinden dibe doğru kayboldular. Ben de durumu jandarmaya bildirip yardım istedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)